Home»Muzika»Bubnjar benda Miladojka Youneed napravio novi sjajan bend, prvo stigla alternativna punk verzija legendarne “Hotel California”

Bubnjar benda Miladojka Youneed napravio novi sjajan bend, prvo stigla alternativna punk verzija legendarne “Hotel California”

5
Shares
Pinterest Google+
Roma Child/Photo: Matej Grginič
Roma Child/Photo: Matej Grginič

Nekadašnji bubnjar benda Miladojka Youneed Roman Ratej i jedan od najjačih producenata iz Slovenije Martin Štibernik napravili su bend pod nazivom Roma Child. Ovaj slovenački dvojac je već sa prvim singlom pod nazivom “Hotel California” pobrao mnoge simpatije kod publike širom Evrope, a i u našoj zemlji.

Bend Roma Child nastao je tako što su dvojica prijatelja iz detinjstva odložili svoje pametne telefone kako bi stekli malo samoće i zatim sa osećajem radosti ušli u studio. Oni su započeli svoju muzičku priču obradom pesme “Hotel California”  grupe The Eagles. Kako je došlo do toga da baš obrade ovu pesmu, objasnio je Martin:

– Desilo se sasvim spontano. Baš smo pričali tog dana o Iglsima i Don Henliju. Posle probe Martin je seo u kola, upalio radio i eto ga – Hotel Kalifornija. To je bio signal da obradimo pesmu na svoj način.

OVO SU 50 NAJPRODAVANIJIH STUDIJSKIH ROCK I POP ALBUMA SVIH VREMENA… MANJE ĆE VAS IZNENADITI KOGA IMA, NEGO KOGA NEMA

Bend je takođe napravio i autorski materijal koji je označen kao alternativni žanr sa primesama panka, a o tome kako nastaju pesme Roma Childa, Martin Štibernik kaže:

– Naša muzika nam dolazi sasvim spontano. Ona je  jako dinamična, direktna sa porukom. Mogli bi reći da miriše na alternativ punk kabare. Do ovog trenutka se rodilo jedanaest pesama. Kada će doći album još ne znamo, ali sigurni smo da ćemo prvo objaviti nekoliko singlova. Sada svoju energiju ulažemo u performans uživo.

Ovaj bend čine dve istinski velike zvede slovenačke muzičke scene. Roman Ratej je svirao bubnjeve za jedan od najpopularnijih bendova tog vremena, t.A.T.u.. Zajedno su godinama obilazili svet i svirali na velikim mestima i događajima kao što su MTV Movie Awards, Jay Leno’s Tonight Show, Jimmi Kimmel, Top of the Pops i mnoge druge. Sarađivao je i sa Martikom, Erikom Bazilijanom, Spinzom, Miladojkom Youneed itd. Snimio je više 300 pesama za različite izvođače. Multiinstrumentalista Martin Štibernik je jedan od najtraženijih producenta i tekstopisaca u Sloveniji. Svojim talentom doprineo je mnogim hit pesmama u zemlji, uključujući četiri puta najbolje pesme godine. Njegov katalog se sastoji od više 500 pesama. Nedavno je sarađivao sa Dezmondom Čajldom i Erikom Bazilijanom sa kojima je producirao nekoliko albuma za druge izvođače.

Poslušajte kako zvuče Roma Child:

Previous post

Bono i The Edge održali 40-minutni koncert na stanici kijevskog metroa pred stotinak ljudi…

Next post

Panterchuggah u subotu prvi put u Kuglašu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.