Poezija otuđenosti, čežnje, ljubavi i melanholije… Lebanon Hanover 26. novembra u Domu omladine Beograda

0
57
Photo/ Promo
Photo/ Promo

U okviru ovogodišnje “Sci-Fi Sky“ turneje, dvojac Lebanon Hanover stiže u Srbiju 26. novembra kada će održati koncert u Domu omladine Beograda.

Bend Lebanon Hanover oformljen je 2010. godine od strane Larise Ajsglas i Vilijama Mejbelina. Iz želje da ime benda zvuči neobično i autentično, kombinovanjem naziva gradova nastao je Lebanon Hanover.

Larisa je vokal, svira gitaru i sintisajzer, dok Vilijam pokriva bas i takođe vokal i sintisajzere. Njihov stil karakterišu kao kombinaciju cold wave i dark wave pravca sa uticajima post-panka, noar estetike i dekadentne poezije osamdesetih.

Njihove pesme donose doslednu mračnu atmosferu kroz elegantan i jednostavan zvuk baziran na monotonim jakim bas linijama, kratkim gitarskim akordima, vintidž sintisajzerima i dubokim vokalima, koji zajedno stvaraju neku vrstu sintetičkog apokaliptičnog popa a sve to podseća na Siouxsie and the Banshees, The Cure, Bauhaus i Xmal Deutschland.

Tekstovi pesama odaju osećaj egzistencijalnog ponora i očaja, bave se temama izolacije, pustoši i usamljenosti podsećajući na Bajronovu poeziju.

Deset godina posle prvog albuma “The World Is Getting Colder“ (Fabrika Records)  tu saradnju su nastavili i na narednih pet.

Na aktuelnom izdanju “Sci-Fi Sky“ (2020) hteli su da strast prema ranim osamdesetima, novom talasu i post-panku dignu na sledeći nivo i daju “novi sjaj“ hevi metalu, indastrijalu, šugejzu devedesetih i neo-folku na svoj način.

Uskoro očekujemo informacije o ceni ulaznica, prodajnim mestima itd…

Nenad Bekvalac/Headliner

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime