Šta je sve prljavo u Prljavom kazalištu? Čišćenje se nastavlja, pljušte saopštenja i međusobne optužbe…

0
74

Prljavo kayali[te/Photo: press promo
Prljavo kazali[te/Photo: press promo
Pošto su sami od sebe, otvoreno i bez rukavica, putem medija,  počeli da se obračunavaju Jasenko Houra i Tihomir Fileš – članovi Prljavog kazališta, obračun je dobio novi nastavak. Stiglo je i službeno saopštenje advokatice Kristine Delfin Kanceljak u ime Tihomira Fileša, koja naravno, demantuje Houru i njegovog advokata i iznosi svoju stranu priče.

Saoptešnje prenosimo u celosti.

“Nastavljajući se na saopštenja koja advokat g. Jasenka Houre daje raznim medijima u ime svoje stranke, moja stranka, g. Tihomir Fileš slobodan je da demantuje notorne neistine u istome. G. Fileš nikada nije zloupotrebio poverenje nijednog člana banda u bilo kojoj fazi postojanja benda Prljavo kazalište. Ono što je činjenica je da je g. Fileš, osim nesporne uloge jednog od osnivača, izvođača i koautora dela repertoara banda, bio i vođa poslovanja banda dugi niz godina, odnosno od 1989. i da je to poslovanje bilo prema svim članovima benda u svim fazama potpuno transparentno i na zajedničku korist.

POSLE 45 GODINA NA SCENI, RASPALO SE PRLJAVO KAZALIŠTE… OSNIVAČI BENDA VIŠE I NE RAZGOVARAJU, SPREMA SE I TUŽBA

U navedenom smislu vođenja poslova, pravno je potrebno i sasvim logično i poslovno opravdano i nužno, da se zaštiti sve što ima funkciju prepoznatljivosti benda, uključujući i njegov naziv. Ako već g. Houra tvrdi da je njegov isključivi interes nastavak rada, bilo bi interesantno da objasni zašto je taj rad upravo on u protekle dve godine opstruirao. Naime, njegova sasvim jednostrana, ali i tajna odluka da promeni članove banda, kao i prestanak komunikacije s drugim osnivačem i dugogodišnjim manadžerom, g. Filešom ukazuje na njegov pokušaj potpunog privatizovanja benda kao takvog i pokušaj neovlašćenog upravljanja brendom, što je sasvim suprotno od načina na koji način je g. Fileš poslovao i posluje u istom kontekstu. Ono što je takođe nesporno jeste da su svi uključeni imali saznanja o činjenici zaštite žiga, uključujući i g. Mirka Ilića, pa su sadašnja navodna čuđenja posledica isključivo neistina, sopstvenog viđenja pravnih činjenica ili svrstavanja na određene strane, bez posedovanja potpunih informacija.

ADVOKAT JASENKA HOURE: GRUPA SE NIJE RASPALA, BREND PRLJAVO KAZALIŠTE NIJE NIČIJA LIČNA SVOJINA…

Pitanje zaštite naziva PRLJAVO KAZALIŠTE, kao zaštićenog žiga pravno je pitanje, a da bi se o istom moglo meritorno raspravljati potrebno je znati koja je tačno funkcija odnosno svrha zaštićenog žiga. Uz dužno poštovanje, niti su mediji platforma za isto, niti su jednostrani stavovi izneseni u dopisu advokata g. Houre pravno relevantni za konkretan slučaj. Ustisak koji se stvara od strane g. Houre je jedno, a činjenice drugo.

G. Fileš nema, niti je imao nameru, da ikome brani nastupe, kao ni da spreči ikoga u izvođenju dela kojih je autor g. Houra, ali ima nameru da zahteva poštovanje zaštićenog žiga kao i da sprečiti povredu istog, pa zato bilo ko, a posebno g. Houra može navedeno i da čini, ali upotrebom nekog drugog naziva. Završno, a u kontekstu javno izrečenih klevetničkih navoda, g. Fileš zadržava pravo, ukoliko se isti nastave, da zatražiti svu moguću zaštitu putem nadležnih institucija”.

Čišćenje Prljavog kazališta se nastavlja…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime