Rob Halford posle objave o nagradi Rokenrol kuće slavnih za Judas Priest: Aleluja, ovo je blagoslov koji su svi metalci čekali

0
85
Rob Halford/Photo: facebook@@robhalfordlegacy
Rob Halford/Photo: facebook@@robhalfordlegacy

Judas Priest bi trebalo da bude primljen u Rokenrol kuću slavnih kao deo klase 2022.

Legendarni britanski metal bend dobiće nagradu za muzičku izvrsnost — istu onu koja je prošle godine posthumno dodeljena Rendiju Roudsu. Iako Judas Priest nije dobio dovoljan broj glasova fanova, frontmen Rob Halford nazvao je uvod u Kuću slavnih R’&R’ „blagoslovom“.

– To je veoma, veoma važna institucija za prepoznavanje ljudi koji su u muzici otkako je muzika počela, od samog početka rokenrola – rekao je Halford za Bilbord.

– Biti deo toga je, kao, vau. I nek je slava, aleluja, sada je tu još jedan metal bend. To je blagoslov koji smo svi čekali.

ZVANIČNO: U ROCK & ROLL HALL OF FAME OVE GODINE ULAZE EMINEM, DOLI PARTON, DURAN DURAN…  JUDAS PRIESTU NAGRADA ZA MUZIČKU IZVRSNOST

Judas Priest je već godinama izbor fanova koji žele da ih vidi u Kući slavnih rock and rolla, ali nikada nije ostvario dovoljan broj glasova da se to zaista i desi. Metal umetnici su bili skrajnuti od strane ove institucije tokom godina, pa je možda uvođenje Roudsa i Judas Priest znak da su rodonačelnici žanra konačno dobili svoje zasluženo mesto i prihvatanje.

– To je potpuno neočekivano – rekao je Halford o primanju nagrade za muzičku izvrsnost, koja posebno slavi umetnike – pionire.

– Uzbuđenje je ogromno. Oni vas zaista gledaju kao nešto više od jednostavnog benda kakav jeste. Oni zaista kopaju duboko po ovom albumu ili onom albumu, ovoj pesmi ili onoj pesmi. Mislim da to stvarno podržava ono što smo uvek pokušavali da uradimo.

ROB HALFORD NAJAVIO NOVI, “SPECIJALNI” ALBUM JUDAS PRIESTA

Halford je dodao:

– Sve to potvrđuje pravu muzičku avanturu u kojoj je Judas Priest bio još od Rocka Rolla. Mi smo bend koji vas je proveo kroz mnogo različitih, mnogo dimenzija metala. Uvek smo sebe nazivali klasičnim metal bendom, ali nas je teško odrediti. Jednog minuta možemo biti vaš Turbo Lover, a onda možemo biti vaš Painkiller, i koliko je neverovatno da bend zaista traži te mogućnosti u žanru hevi metala. Tako da mislim da je priznanje muzičke izvrsnosti zaista slatko priznanje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime