Posle 45 godina na sceni, raspalo se Prljavo kazalište… Osnivači benda više i ne razgovaraju, sprema se i tužba

0
36
Prljavo kazališe/Photo: wikipedia.org
Prljavo kazališe/Photo: wikipedia.org

Posle 45 godina raspao se bend Prljavo kazalište, objavio je danas Jutarnji list, a osnivači benda više i ne razgovaraju.

Nema više Prljavog kazališta, barem ne onakvog kakvog smo ga godinama poznavali, piše Jutarnji list, kome je, kako se navodi u tekstu, ta vest o kojoj se do sada pričalo po kuloarima i zvanično potvrđena.

Po mnogima jedan od najmoćnijih bendova, navodi Jutarnji, davne 1979. godine objavio je svoj prvi LP upravo pod nazivom Prljavo kazalište.

“To je davna i slavna prošlost, koju su ispisali dugogodišnji prijatelji, kumovi i sjajni muzičari što su zajedno punili arene i stadione i bacali publiku u trans. Danas Tihomir Fileš i Jasenko Houra, osnivači benda zbog čijeg će razlaza njihova publika večno žaliti, više i ne razgovaraju, a kako je krenulo, u budućnosti bi mogli pričati samo putem svojih advokata”, ističe se u tekstu Jutarnjeg lista.

O tome da članovi benda, kako piše ovaj zagrebački list, imaju različite muzičke vizije i želje, kao i o tome da su se zasitili jedni drugih počelo se govorkati još prošle godine.

“Niko tome nije pridavao previše značaja, jer čarke i lošija razdoblja nisu neuobičajena za kolektive u kojima radi više ljudi, pa tako ni za bend velik poput Prljavog kazališta. No, umesto da se strasti smire, da se loši dani zaborave, stvar je eskalirala i rezultirala raspadom benda, ali i mogućim tužbama”

Iako je bilo jasno da zajedno neće nastaviti da rade, Houra je, kako je za Jutarnji rekao Fileš, dogovorio nastup Prljavog kazališta u Vrbniku na Krku za 24. jun.

HUS PROGOVORIO O DECENIJSKOJ SVAĐI IZMEĐU DVA BENDA: NIKO IZ PRLJAVOG KAZALIŠTA MI NIJE IZJAVIO SAUČEŠĆE ZBOG AKIJA…

DAVORIN BOGOVIĆ O SUKOBU KAZALIŠTA I VALJKA: HUS NAS JE UVEK GLEDAO S VISINE, AKIJA SMO VOLELI, NJEGA BAŠ I NE

U najavi koju je na društvenim mrežama postavila Turistička zajednica opštine Vrbnik ne piše ko će pevati a ko svirati, ali Fileš, koji je vlasnik žiga i imena benda, poručuje da se taj događaj ne sme nazvati ‘koncertom Prljavog kazališta’, ako muzičari i turistička organizacija ne žele da rizikuju da dobiju tužbu.

– Bend naravno može da nastupi pod nekim drugim imenom. Nije problem. Ali, pod imenom Prljavo kazalište – ne – rekao je Fileš za Jutarnji list.

JASENKO HOURA BESAN ZBOG SOCIJALNIH NEPRAVDI: JEDAN IMA PROFIT MILION POSTO, DRUGI NEMA ZA HLEB. I SAD JE ON MANGUP, A MI BUDALE…

On kaže da je tačno da je Houra samoinicijativno i bez znanja ostatka benda, krenuo s dvojicom muzičara da radi samostalno.

– Čak nas je u početku u novinama zavarao tvrdeći kako radi sopstveni mjuzikl, da bismo kasnije saznali da ipak priprema ploču pod imenom Prljavog kazališta. Kako je žig mog navedenog patenta Prljavo Kazalište registrovan u DZZIV Hrvatske, a i EU, to me je, blago rečeno, neprijatno iznenadilo – rekao je Fileš za zagrebački dnevnik.

HL/Izvor; jutarnji.hr

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime