Home»Kult»A u ulici Jovana Cvijića… aplauzi, smeh, uzdasi i – “Rođendanska” iz Đoletovog dvorišta

A u ulici Jovana Cvijića… aplauzi, smeh, uzdasi i – “Rođendanska” iz Đoletovog dvorišta

4
Shares
Pinterest Google+
Đorđe Balašević/Photo: YouTube screenshot
Đorđe Balašević/Photo: YouTube screenshot

U Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu ispred porodične kuće Ðorđa Balaševića večeras je njegova porodica za komšije, prijatelje i poštovaoce njegovog dela organizovala predstavljanje antologije poezije “Dodir svile”. Nova knjiga sadrži i neobjavljene pesme kao i prepisku između Ðoleta i njegove supruge Olivere.

Premijerno je emitovana i do sada nepoznata pesma kantautora, a njegove pesme pevali su tamburaši. Emitovani su i delovi Balaševićevih koncerata, njegovi govori.

BALAŠEVIĆ 5. MAJA POSTAJE POČASNI GRAĐANIN PULE

Prisutnima su o lepim sećanjima i zajedničkim događajima pričala deca Aleksa, Jovana i Jelena i supruga Olja.

Jelena Beba Balašević rekla je da kada bi se pravio “robotip” oca trebalo bi da liči na njihovog.

– Prošlo mi je kroz glavu kako bi izgledalo kada bi trebalo da ja, a neću, napišem knjigu o svom detinjstvu i kad bi to bilo po uzoru na tatinu knjigu to bi bilo nemoguće, ne samo zato što je on pisao vanvremenski, nego zato što je u našoj kući svaki dan bio praznik. Imam fotografije, neka shvate ovo novinari ozbiljno, gde su Olja i Ðole obučeni kao lovac i Crvenkapa, a Jovana kao baba sa velikim naočarima. Ja nisam htela da učestvujem u tome kao. Uglavnom, imperativ je bio da nekog obraduješ, nasmeješ, da nekog iznenadiš. Tako je i dalje jer nas je on tako naučio, bio je veliki dečak – ispričala je Jelena Balašević.

BISER IZ BOLJE PROŠLOSTI… NA OVU PESMU ĐOLETA BALAŠEVIĆA SU MNOGI ZABORAVILI, A SADA JE NA NJEGOVOM YOUTUBE KANALU

Kažu da je dvorište njihove kuće uvek bilo čarolija detinjstva i za njih i za Jovanine ćerke, a Olivera je rekla da će uskoro i treće unuče učestvovati u čaroliji, jer je Aleksina izabranica u drugom stanju.

EVO KAKO ĆE IZGLEDATI MUZEJ S POGLEDOM NA ZVEZDE POSVEĆEN ĐORĐU BALAŠEVIĆU… ZAVIRITE U “ATELJE SNOVA” KOJI ĆE IZGLEDATI KAO “OTVORENA KUTIJA POKLONA”

Sve priče o Ðoletu prisutni su ispratili aplauzom, smehom ili uzdahom. Porodica je zahvalila svima koji su došli naročito onima koji nisu iz Novog Sada.

Đorđe Balašević – “Rođendaska”:

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Bejbi se vraća na plesni podijum... Posle 35 godina u pripremi je nastavak kultnog "Prljavog plesa"

Next post

Veliki beogradski koncert benda Vizelj 14. maja u klubu Drugstore

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *