Rezerve ponovo utrčavaju na teren… i rock baladom za sve outsidere najavljuju novi album

0
57
Rezerve /Photo: Boris Lujetić, promo
Rezerve /Photo: Boris Lujetić, promo

Jedan od najperspektivnijih hrvatskih rock bendova, makarske, tačnije tučepske Rezerve, predstavili su novi singl ‘Sve u sol’, ujedno i prvi za Dallas Records, svoju novu izdavačku kuću.

Posle odličnog albuma “Ravno u zamku” i EP-a “Evo Rezerve”, uz ponešto izmenjenu postavu i kraće pauze, Rezerve su spremne za nove avanture.

Pesma ‘Sve u sol’ prvi je singl s novog studijskog albuma na kojem ekipa vredno radi već neko vreme. To je pesma o inatu, kako smo od njih  i očekivali, koja jasno apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju. Tako i u ovoj priči, pred njom, zabrane i nepravda nemaju nikakve šanse. Iako je pesma energijom mirna, pitka i radiofonična, jasno je da se Rezerve ne odriču svog punkerskog stava koji u refrenu poziva na romantičan bunt protiv “svega onog što ne može” te stadionski glasno viju zastavu podrške za sve outsidere koji se prepoznaju u ovoj rock baladi.

Rezerve - Sve u sol/screenshot
Rezerve – Sve u sol/screenshot

Rezerve ponovo istrčavaju na teren u nešto drugačijem sastavu, ali s istim žarom i entuzijazmom na koji smo od njih navikli. Njihov novi napadač je pevač Ivo Vujčić Vujo (frontmen nekad kultne makarske grupe Zbunjeni), a grupi se vratio i basista Mateo Perković, koautor pesama s EP-a “Evo Rezerve” i albuma prvenca “Ravno u zamku”.

Njihovi video spotovi su produkcijom, a još važnije atmosferom i pričama isprepletenih oko glavnih protagonista, uvek iskakali iz okvira nailazeći na pozitivne kritike. Reč je o svojevrsnim mini-filmovima i pripadajućim soundtrackovima koji zajedno predstavljaju jedno zaokruženo, uhu i oku prijatno iskustvo. Tako su i ovaj put, sinergijom zvuka i slike, spotom za pesmu ‘Sve u sol’ poveli na zanimljivo muzičko putovanje. U režiji Milana Latkovića, donose nam video priču o ljubavi koja govori i o prolaznosti vremena, međuljudskim odnosima, uspomenama i odrastanju.

Glavne uloge u ovoj priči imaju Maja Zoltner, Nika Petrović, Marin Borić i Elvis Bošnjak, dok se članovi benda u kadrovima pojavljuju toliko koliko je potrebno da budu jasna podrška jednoj priči o odrastanju.

Pogledajte novi video spot Rezervi:

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime