Džoni Dep na suđenju s bivšom pričao o “Piratima s Kariba”: Neću više glumiti kapetana Džeka Speroua, nisam gledao nijedan film iz franšize…

0
338
Oglasi
Pirati s Kariba/Photo: YouTube printscreen
Pirati s Kariba/Photo: YouTube printscreen

Džoni Dep se sudi sa svojom bivšom suprugom Amber Herd, a tokom saslušanja se dotakao i “Pirata sa Kariba”, u kojem je glumio glavnu ulogu, lik kapetana Džeka Speroua.

UBIĆE KAPETANA DŽEKA? “PIRATE S KARIBA” ČEKA TRAGEDIJA… DISNEY ODLUČIO DA “UKINE” LIK DŽONIJA DEPA

Glumac je priznao da nikada u životu nije pogledao ovu filmsku franšizu.

– Nisam ga pogledao, ali verujem da je film dobro prošao i producenti su hteli nastavke i ja sam bio voljan da nastavim sa snimanjem… Kada znate lik polje od pisaca, tada treba da budete pravi lik i da dodate svoje reči. Verovao sam u lik u potpunosti – rekao je Dep na suđenju, prenosi Daily Mail.

Takođe, Džoni je odbacio mogućnost da ponovo glumi u “Piratima sa Kariba”.

Tokom unakrsnog ispitivanja, advokat Herdove, Ben Rotenborn, osvrnuo se na iskaz glumca kada je pomenuo da više ne želi da radi u “Piratima 6” čak i ako mu je to ponovo ponuđeno.

– Činjenica je, gospodine Dep, da vam Dizni dođe sa 300 miliona dolara i milion alpaka, ništa na ovom svetu vas ne bi desilo da se vratite i radite sa Diznijem na filmu ‘Pirati sa Kariba’? Tačno?- pitao je Rotenborn, prenosi Variety.

– To je tačno, gospodine Rotenborn – rekao je Džoni Dep.

KAKO VAMA ZVUČI OVA IDEJA… NOVI FILM “PIRATI SA KARIBA” BEZ DŽONIJA DEPA KAO KAPETANA DŽEKA…

Čak i nakon što je Disney uklonio Depa iz franšize, ipak je prikazan njegov lik u tematskim parkovima širom sveta.

– Nisu uklonili moj lik. Nisu prestali da prodaju lutke kapetana Džeka Speroua. Nisu prestali ništa da prodaju –  rekao je Dep, prenosi International Business Times.

DŽONI DEP PONOVO OBUKAO ODELO KAPETANA DŽEKA SPEROUA… I ZABAVLJAO MALIŠANE U BOLNICI

Tokom suđenja, Džoni Dep je opisao kako je stvorio lik Džeka Speroua.

– Disney mi je ponudio film koji se zvao “Hidalgo”, koji govori o čoveku, konju, pustinji,. Pročitao sam scenario i mislio sam da nije za mene. Ali sam hteo da imam sastanak sa ljudima iz Disney kompanije jer sam u tom trenutku imao ćerku od 3 godine i 3 godine sam samo gledao crtane filmove, od Teksa Ejverija do Duška Dugouška. To je sve što sam gledao sa mojom malom devojčicom. Dobio sam scenario “Pirata” i nekako sam u svom umu video šansu da “pomešam” likove iz crtanih filmova – rekao je glumac i nastavio:

PIRATI S KARIBA… KAKO JE USTVARI DŽONI DEP NAGOVORIO POLA MAKARTIJA DA GLUMI U ČUVENOJ FRANŠIZI

– Na primer, Peri Kojotu padne kamen na glavu i on je skroz polomljen, ali u sledećoj sceni ima samo mali zavoj na glavi. I onda sam počeo da razmišljam o parametrima likova iz crtanih filmova koji su mi bili dostupni. Nikada niko nije postavljao pitanje, bilo da je reč o osobi od 5 ili 95 godina. Svi kažu: “Naravno da je Pera Kojot još uvek živ”. Pokušao sam da ugradim te ideje u lik Džeka Speroua… Crtani likovi mogu da se izvuku iz situacije gde mi (ljudi) ne možemo. Kapetan Džek Sperou je mogao da radi stvari koje ja nikada ne bih mogao da uradim. On bi mogao da kaže stvari koje ja ne bih mogao. Hteo sam da napravim lik koji bi mogli da prihvate osobe od 5, 45, 65 ili 85 godina. Kao što je lik Duška Dugouška… Lik kapetana Džeka Speroua je bio kao tip svaštare koji bi mahao bez majice i bio heroj. Ja sam imao drugačije ideje za lik, tako da sam ugradio moje ideje u lik i vratio taj lik u život – rekao je Džoni Dep.

Pogledajte snimak:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime