Home»Muzika»Repetitor, E-Play i dreDDup na festivalu Nu Sound of Serbia 2022 u Bratislavi

Repetitor, E-Play i dreDDup na festivalu Nu Sound of Serbia 2022 u Bratislavi

6
Shares
Pinterest Google+
Nu Sound of Serbia 2022, plakat
Nu Sound of Serbia 2022, plakat

Srpski bendovi Repetitor, E-Play i dreDDup nastupiće 7. maja namini festivalu prijateljstva Nu Sound of Serbia 2022, u Majestic Music Clubu u Bratislavi, u Slovačkoj.

Za naše poznate bendove ovo će biti prvo gostovanje u Slovačkoj, a organizatori su slovačkoj publici svaki bend predstavili pojedinačno.

“Veoma smo zadovoljni što se pozivu odazvao alternativni rok bend E-Play, koji je od osnivanja 1998. imao mnogo različlitih faza u razvoju, što se odrazilo na njihov kameleonski muzički izraz. Njihov specifičan zvuk je nastao je kombinacijom atmosferske kombinacije gitara i sintisajzera sa upečatljivim ritmom i linije bas gitare. Pet muzičara, na čelu sa šarmantnom Majom, mogu biraju od kojih će pesama sastaviti koncert, jer imaju pet studijskih albuma, a poslednji – “Sloboda” napravio je eliki uspeh ne samo u undergound krugovima već i na nacionalnoj televiziji i radiju”.

“Repetitor je garažni rock noiz trio iz Beograda. A njih troje kada sviraju, brijaju pesme do kostiju. Surovo, sirovo i direktno, ovako tvuči srpski rokenrol. Iza njih je bezbroj festivala i kilometara, a postepeno su se razvili u jedan od najpoznatijih srpskih bendova u inostranstvu. Ako postoji nešto što se zove invazija balkanskih bendova, onda je Repetitor na njenom čelu”.

“dreDDup je jedan od pionira industrijskog roka. Dolaze iz Novog Sada, gde su formirali srpsku industrijsku scenu još 1997. Postali su legende i mali kult, koji se dopada i fanovima panka, elektronike, darkvejva, sintipopa, rokenrola. Ne daju im uzalud atribute “industrijski masakr” ili “demonska elektronika”. I ovako možemo okarakterisati njihove nastupe uživo – energično, demonski, adrenalinski – prosto masakr. Takođe imaju izbor od osam studijskih albuma, od kojih je poslednji, “Romance of Romans”, objavljen 2021. godine”.

Organizatori takođe naglašavaju da je srpska alternativna muzika dobro umešani koktel melodije, snage, energije i prirodnosti i da je scena poslednjih godina sve aktivnija i privlači sve više strane publike.

Inače, srpska zajednica je u Slovačkoj vrlo je aktivna, a samo u Bratislavi živi više od 15.000 Srba, od kojih će mnogi, uz rok fanove iz Slovačke, prisustvovati koncertu Nu Sound of Serbia 2022, u Majestic Music Clubu.

Previous post

Rodilo se dete, šareno i svojeglavo... Skotni Vrag na debi albumu priča priču o - Skotnom vragu

Next post

Rokenrol uranak u Smederevskoj Palanci 31. aprila i 1. maja... ovo je satnica

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *