Lijam Nison: Plašim se da ču završiti kao Brus Vilis…

0
169
Lijam Nison,Blacklight/Photo: promo
Lijam Nison,Blacklight/Photo: promo

Glumac Lijam Nison zbog uloge u svom novom filmu suočio se sa teškom stvarnošću koja pogađa ljude u njegovim godinama i priznao kako mu je njegov kolega Brus Vilis, zbog dijagnoze afazije, često u mislima.

Nison u svom poslednjem filmu “Memory” u kome glumi zajedno sa Monikom Beluči, igra smrtonosnog ubicu koji ujedno boluje od Alchajmerove bolesti.

KRAJ JEDNE VELIKE KARIJERE… BRUS VILIS SE POVLAČI IZ SVETA FILMA ZBOG TEŠKE BOLESTI

U trenucima dok glumi lika koji se nosi sa kognitivnim smetnjama, 69-godišnji glumac priznao je kako mu je često na umu Brus Vilis koji je nedavno objavio kako se povlači iz sveta glume jer pati od afazije.

– Srcem sam uz njega. Mislim na njega svaki dan. Želim mu sve najbolje – rekao je glumac za svog kolegu iz filma “Death Wish” i podsetio kako afazija, koja udara na sposobnost govora i razumevanja jezika, posebno utiče na nekoga kao što je Vilis.

Nison nije skrivao kako ga je nova uloga naterala da se suoči sa teškom stvarnošću koja čeka svakoga ko stari, priznajući kako nekad i sam strahuje da pati od ovakvih bolesti.

– Nekoliko puta mi je palo na pamet, naročito kad se ne setim imena glumaca s kojim sam radio pre par godina. To me muči, ali možda se svi suočavamo s time – priznao je Lijam.

EVO ZAŠTO LIJAM NISON NIKADA NIJE POSTAO DŽEJMS BOND… PRED NJIM JE BIO ULTIMATUM KOJI NIJE MOGAO DA ODBIJE

Glumac je otkrio kako se sa Alchajmerom, ali i demencijom upoznao gledajući neke vrlo traumatične dokumentarce i čitajući knjige o tome.

– Imam prijatelja u Irskoj, starijeg od mene, koji ima ranu fazu demencije. To je strašno za videti, grozna bolest. Poznajem i nekoliko glumaca koji su izgubili sposobnost da nauče tekst. Jednostavno to više nisu u stanju, a nekada su imali izvanredne nastupe u filmovima i na televiziji – otkrio je on.

Uprkos strahovima, ali i tome što se bliži njegov 70-ti rođendan, Nison je priznao kako ne planira da prestane sa glumom, a film “Memory” predstaviće krajem ovog meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime