Home»Muzika»Sleš: Stvarno mi ne smeta što će me uvek znati kao “onog momka” iz Guns N’ Roses…

Sleš: Stvarno mi ne smeta što će me uvek znati kao “onog momka” iz Guns N’ Roses…

4
Shares
Pinterest Google+
Sleš/Photo: Gibson promo
Sleš/Photo: Gibson promo

Kad god bend stigne do kultnog statusa, neizbežno je da muzičari u njemu uvek budu neraskidivo povezani sanjim, bez obzira da li je grupa zajedno ili ne. Sleš je ovo prihvatio i izjavio da mu ne smeta da bude prepoznat kao “onaj momak iz Guns N’ Roses”.

Sleš je bio uključen u gomilu muzičkih projekata van Gunsa. Nakon što je napustio bend1996. godine, osnovao je Slash’s Snakepit, a zatim se ponovo spojio sa Dafom Mekeganom i Metom Sorumom u Velvet Revolver, a sada pravi muziku i ide na turneje sa Majlsom Kenedijem i The Conspirators već punu deceniju. Osim svog izrazitog, bluzerskog  tona, on je sebi napravio i vizuelni zaštitni znak, neizbežni cilindar, a sve je to počelo – sa Guns N’ Roses.

KAKO JE LENI KRAVIC NAGOVORIO SLEŠA DA ZAJEDNO SNIME “ALWAYS ON THE RUN”…

Bend je imao tako veliki uticaj za tako kratko vreme da je nemoguće odvojiti Sleša od njih. Baš kao što će Džimi Pejdž i Robert Plant uvek biti poznati kao gitarista i pevač iz Led Zeppelina pre svega, Sleš će ostati glavni u GN’R slici i zvuku – i on to zna. Iako je objavio više muzike sa Kenedijem i “zaverenicima” tokom poslednje decenije, Gunse i dalje vidi kao bend koji ga je obeležio kao umetnika.

IMA IH STOTINE, ALI VOLI SAMO JEDNU… SLEŠ I NJEGOVE GITARE

– Guns N’ Roses su, očigledno, ceo moj život i odatle dolazim. Uvek ću biti deo toga i ne smeta mi da budem prepoznat kao ’taj momak iz tog benda’. U ovom trenutku izgleda da će verovatno tako biti sve dpk ne budem otišao da mirišem travu s donje strane – priznao je legendarni muzičar za Guitar.

Slash acoustic/Photo: Pixabay
Slash acoustic/Photo: Pixabay

– Uvek je bilo jako zabavno, ali postali smo zaista veliki bend, tako da je tenzija bila opipljiva. Kao i sa Velvet Revolverom, svi oko tog benda su imali sve te iluzije veličine. Ne sam bend, više ljudi oko njega. Bilo je veoma teško, tako da nije imalo šanse dugoročno – nastavio je on, dodajući da je SMKC uvek imao mala očekivanja i samo se fokusirao na dobar provod.

– O svim ostalim sranjima niko zaista ne razmišlja – rekao je.

SLEŠ POTVRDIO: STIŽE NOVI ALBUM GRUPE GUNS N’ ROSES… MISLIMO STVARNO NOVI, S NOVIM PESMAMA…

Gitarista je više puta najavljivao da stiže novi GN’R materijal i da će nekoliko novih pesama verovatno biti objavljeno u nekom trenutku ove godine. Što se tiče toga da li misli da će se novi album nadovezati na nasleđe koje su zacementirali  decenijama ranije, objasnio je da jednostavno “stvari idu svojim tokom”.

– Zaista nisam razmišljao o tim stvarima. Ja ih samo radim! Uvek smatram da se ni najbolje smišljeni planovi ne odvijaju onako kako smo zamislili. Sa Gunsima, samo treba uraditi to i videti šta će da se desi.

HL/Izvor: loudwire.com

Previous post

Obojeni program 7. maja u SKCNS Fabrika... Kebra i ekipa i posle 40+ godina na sceni imaju istu energiju i isti žar

Next post

Noći su ovdje ravnodušne sjene... Da li su ovo 11 najlepših ljubavnih stihova Johnnyja Štulića?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *