Legendarna Mustang Fender gitara Kurta Kobejna iz spota “Smells Like Teen Spirit” na aukciji, cena je “nepristojna”…

0
193
Oglasi
Fender Mustang Kurta Koobejna/Photo: Julien's Auctions
Fender Mustang Kurta Koobejna/Photo: Julien’s Auctions

Legendarna plava gitara koju je Kurt Kobejn svirao u Nirvaninom spotu za pesmu iz devedesetih godina prošlog veka pod nazivom “Smells Like Teen Spirit” biće prodata na aukciji, a očekuje se “ozbiljna” cifra.

Spot za pesmu “Smells Like Teen Spirit” sakupio više od 1,4 milijarde pregleda na videoservisu YouTube, a Kobejnova gitara, plavi Fender iz 1969. godine, bez sumnje je jedna od najpoznatijih u svetu rocka.

KAD JE PESMA DOBRA, ONDA JE – DOBRA U SVAKOJ VERZIJI… REPER TY DOLLA SIGN URADIO OBRADU “SMELLS LIKE TEEN SPIRIT”

“To je jedna od najpoznatijih gitara koje su se našle na aukciji. Reč je o plavoj gitari Mustang Fender, koja je ujedno bila jedna od Kobejnovih najomiljenijih u to vreme”, saopšteno je iz aukcijske kuće Julien’s Auctions.

Gitara će biti prodata u originalnom koferu i s originalnim kaišem, što je veoma važno kolekcionarima zbog originalnosti.

POSTOJE (NAJMANJE) DVA RAZLOGA ZBOG KOJIH KURT KOBEJN NIJE VOLEO DA SVIRA “SMELLS LIKE TEEN SPIRIT”

Od Kobejnove smrti 1994. godine gitara je bila u posedu njegove porodice.

Aukcija se održava od 20. do 22. maja u Njujorku, a “veoma konzervativne procene” govore da će biti prodata po ceni između 600.000 i 800.000 dolara.

Aukcijska kuća je saopšila da će deo sredstava biti doniran u humanitarne svrhe za pomoć mentalnim ustanovama.

Takođe, na aukciji će biti prodat i Kobejnov crtež Majkla Džeksona koji se procenjuje na 40.000 dolara, kao i njegov automobil Dodge Dart iz 1965. godine za koji bi novi vlasnik trebalo da izdvoji između 400.000 i 600.000 dolara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime