Home»Film»Uvreda za sve hrišćane ili rušenje tabua? Crkva pokrenula peticiju da se zabrani film Pola Verhovena o bludnim časnim sestrama

Uvreda za sve hrišćane ili rušenje tabua? Crkva pokrenula peticiju da se zabrani film Pola Verhovena o bludnim časnim sestrama

4
Shares
Pinterest Google+
Benedeta/ Photo: Promo (FAF)
Benedeta/ Photo: Promo (FAF)

Film reditelja Pola Verhovena, zasnovan na životu časne sestre Benedete Karlini, s prikazivanjem je trebao da započne ovog petka.

Katolička aktivistička grupa u Belfastu pokrenula je peticiju kako bi zabranila prikazivanje filma “Benedetta” na Veliki petak po gregorijanskom kalendaru.

– Ovaj film je prevara i ništa drugo nego očigledan napad na katoličku veru – izjavio je za Belfast Telegraph Damijen Marfi, predstavnik irske hrišćanske grupe.

ČUVENI REDITELJ POL VERHOVEN OPTUŽEN ZA BOGOHULJENJE… SVOJIM NOVIM FILMOM DIRNUO JE U NAJVEĆI TABU KATOLIČKE CRKVE

Iako će prikazivanje normalno započeti u Irskoj i Velikoj Britaniji, Marfi je istakao da je početak prikazivanja “kalkulisana uvreda svim hrišćanima” i da je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan.

Naravno, film je i pre naišao na kritike vernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, kipom Device Marije koji se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbijskim scenama.

FILM KOJI JE PURITANSKU AMERIKU PODIGAO NA NOGE, PROTESTI ISPRED BIOSKOPA… DA LI SU ČASNE SESTRE STVARNO OPSEDNUTE SE**OM?

Verhoven se osvrnuo na kritike:

– Ne razumem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati blasfemijom. Ne možete menjati istoriju ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju, koristiti reč blasfemija je glupo.

HL/Izvor: index.hr

Previous post

Grupa Smak objavila snimak sa probe i nove informacije u vezi koncerta 6. maja u Kragujevcu

Next post

Balašević 5. maja postaje počasni građanin Pule?

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.