Home»Muzika»Homeland»Sana Garić objavila video spot za pesmu “Mašta”… Koncertna promocija albuma “Naočare za srce” 15. aprila u Elektropioniru

Sana Garić objavila video spot za pesmu “Mašta”… Koncertna promocija albuma “Naočare za srce” 15. aprila u Elektropioniru

4
Shares
Pinterest Google+
Sana Garić/Photo: Dragan Mujan
Sana Garić/Photo: Dragan Mujan

U petak, 15. aprila, u klubu Elektropionir, Sana Garić će sa svojim sastavom održati koncertnu promociju aktuelnog albuma “Naočare za srce”, a uoči ovog važnog dana ta nju i bend, objavila je i novi video spot za pesmu “Mašta”.

Beogradska muzičarka i autorka Sana Garić je koncertno izuzetno aktivna i sarađuje sa mnogim bendovima, autorima i kao solo izvođačima (autorska muzika za performanse i ambijentalna elektronska muzika).

“NAOČARE ZA SRCE” JE NOVI ALBUM SANE GARIĆ

Drugi album Sane Garić “Naočare za srce” je objavljen u decembru 2021. godine i u fizičkom izdanju (3D, CD Mascom decembar 2021).

Album je ispraćen fantastičnim recenzijama u Srbiji, regionu i svetu. Na taj način omogućeno je bendu da predstavlja domaću scenu i na međunarodnim festivalima.

Tokom prošle godine održani su koncerti na Strip festivalu (Herceg Novi), Nišville Jazz festival (Niš), Festival uličnih svirača (Novi Sad), Propaganda (Nikšić), a početkom ove godine, Sana Garić i njen sastav nastupili su, uz podršku i po izboru Radio Beograda 1, u Groningenu u Holandiji na šou kejs festivalu u sklopu najveće evropske muzičke platforme “Eurosonic Noordeslag”.

Sana Garič - Naočare za sunce, cover
Sana Garič – Naočare za sunce, cover

Malo je žena u rokenrolu, a još manje onih koje predvode bend. Harizmatično plešući iznad klavijatura Sana Garić hipnotiše sugestivnim vokalom dok je prati energični zvuk procesiranih gitara i moćna ritam sekcija. Spoj elektronike sa bendom uživo definišu plesni ritmovi i energičan zvuk.

Album “Naočare za srce” predstavlja kombinaciju svežih žanrova elektronske i plesne muzike, popa i art roka. Muziku potpisuje Sana zajedno sa članovima benda, a to su: Milorad Ristić – Miki (bas), Feđa Tom Franklin (bubnjevi) i Dušan Ristić (gitara).

Produkciju i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – Rahmanee.

Video spot za pesmu “Mašta” pogledajte na Saninom YouTube kanalu.

Previous post

Bio je najveća ljubav Sonje Savić, svirao u klasi sa Margitom, družio se s Milanom i Vdom... Jedan od najtelentovanijih džezera s ovih prostora stradao je u tragičnoj neseći na Jadranu

Next post

Čudesna priča dečaka Andreja Stojanovića... Do treće godine bio je gluv, sada ima 9 i napisao je sedam kompozicija za norveški film "Stradanje Srba u Karašjoku"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *