Pravo u metu… Reditelj “Niskih strasti” tvrdi: Problem Holivuda je što je izbacio seks iz filmova

0
42
Pol Verhoven/Photo: YouTube printscreen
Pol Verhoven/Photo: YouTube printscreen

Pol Verhoven, reditelj koji se proslavio filmom “Niske strasti”, a njegov posledni film “Benedetta”  izazvao brojne kontroverze, tvrdi da Holivud ima veliki problem, a to je nedostatak seksa u filmovima.

– Seks je osnova egzistencije. Bez seksa nema ljudske vrste. Pa zašto je seks postao velika tajna? Stvoren je novi puritanizam – smatra holandski reditelj.

ČUVENI REDITELJ POL VERHOVEN OPTUŽEN ZA BOGOHULJENJE… SVOJIM NOVIM FILMOM DIRNUO JE U NAJVEĆI TABU KATOLIČKE CRKVE

Njegov film “Benedetta” izazvao je brojne reakcije zbog scena lezibijskog seksa dve časne sestre koje su pri tom koristile dildo s izrezbarenim likom Device Marije. Sada Verhoven tvrdi kako je crkva kriva za izbacivanje seksa iz filmova jer je “evangelističko razmišljanje proteklih nekoliko decenija takvo da govori kako je seksalnost povezana s porodicom, muškarac, žena, dete.

– Seksualnost je izbačena iz filmova. U sedamdesetima se moglo o tome govoriti. Danas, nekoliko decenija kasnije, takvi filmovi nisu mogući. Bilo bi jako teško danas snimiti filmove kao što su “Showgirls” i “Niske strasti” – smatra reditelj čiji će sledeći film biti “Young Sinner”, prvi koji će režirati u Americi posle 2000. godine. On ističe kako se Holivud promenio i posvetio snimanju visokobudžetnih hitova koji su “ponekad zabavni ali priče tih filmova ništa ne govore o nama”.

FILM KOJI JE PURITANSKU AMERIKU PODIGAO NA NOGE, PROTESTI ISPRED BIOSKOPA… DA LI SU ČASNE SESTRE STVARNO OPSEDNUTE SE**OM?

Posebno ga brinu filmovi iz Džejms Bond franšize.

– Uvek je bilo seksa kod Bonda. Nisu pokazali grudi ili tako nešto ali je bilo seksa – ističe Verhoven koji je priznao kao mu se sviđao “Casino Royale” ali ne i “No Time To Die”.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime