The Black Room otvorili vrata Motel Monaca

0
80
The Black Room/ Photo: Kristina Barišić (promo, Dallas Records)
The Black Room/ Photo: Kristina Barišić (promo, Dallas Records)

Riječka rock četvorka The Black Room predstavila je novi album pod nazivom “Motel Monaco” kao i novu članicu, basistkinju Ani Šešet.

Bend je oformljen 2014. Dve godine kasnije objavili su debitantski album “In This Town Lies A City” kojim su privukli pažnju publike i kritike, a afirmativne recenzije potvrdile su kvalitetu i dale im “vetar u leđa” za nova stvaranja.

Zvuk utemeljen na garage rocku, uz snažno podsećanje na brit-rock devedesetih, pogotovo kad je reč o pevaču The Black Rooma, Jakovu Kataliniću koji sugestivnim vokalom odlično interpretira njihove sonične priče. 

Zvuk gitare Lea Ventina upečatljiv je bilo da se radi o samoj atmosferi ili o brzim i snažnim rifovima, a ritam sekcija Ivana Ritoše na bubnjevima i Ani Šešet na basu zaokružuje energiju celog benda.

The Black Room/ Photo: Kristina Barišić (promo, Dallas Records)
The Black Room/ Photo: Kristina Barišić (promo, Dallas Records)

S novog albuma bend je već predstavio singlove “I’ll Talk You Into It”, “Lawless Boulevard” i “Motel Monaco”, naslovnu pesmu kojom i počinje novi dugosvirajući materijal. Ova numera je bila inicijalna inspiracija za stvaranje ostatka pesama kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melanholije i generacijskog egzistencijalizma.

Vizuelni identitet dosad objavljenoj trilogiji dala je nagrađivana riječka rediteljka Kristina Barišić sa kojom je bend već najavio nove saradnje.

Motel Monaco, cover/ Kristina Barišić
Motel Monaco, cover/ Kristina Barišić

– Album je dijelom inspiriran našom zadnjom europskom turnejom te ponajviše “drugim licem” gradova regije i njihovih kutaka koji su nas vratili u neka zaboravljena vremena. Složili smo koncept album smješten u fiktivnom “Motelu Monaco” koji služi kao platno za naše kratke sonične priče – kaže ekipa The Black Rooma.

Jedanaest pesama čine jedinstvenu celinu prožetu zaraznim ritom, upečatljivim melodijama i vokalom. Uz pesme na engleskom jeziku, promišljeno pisanje tekstova kao i vrhunsku produkciju i realizaciju, The Black Room može ravnopravno da stane uz mnoga svetska imena.

Stvaranje na engleskom jeziku veću im je prepoznaljivost donelo u regionu (i šire) nego na domaćem terenu, što im je osiguralo i razne evropske festivalske nastupe i etiketu sjajnog live benda. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime