Home»Muzika»No Sleep budniji nego ikad… Evropsku titulu proslavio uz više od 15.000 fanova

No Sleep budniji nego ikad… Evropsku titulu proslavio uz više od 15.000 fanova

5
Shares
Pinterest Google+
No Sleep 22, DJ Bone/ Exit Photo Team
No Sleep 22, DJ Bone/ Exit Photo Team

Završeno je i treće izdanje No Sleepa, i dalje zvanično Najboljeg novog festivala Evrope, koji je proteklog vikenda održan na više lokacija u Beogradu.

U godini u kojoj se svetska muzička industrija vraća u punoj snazi, festival u produkciji EXIT tima je posle dvogodišnje pauze opet pokazao da je Beogradu mesto uz vodeće gradove poznate po klupskim dešavanjima, kao što su to London, Berlin ili Amsterdam.

Povratno izdanje u vanrednom prolećnom terminu obeležili su nastupi nekih od vodećih imena svetske elektronske scene: tehno superzvezda Nina Kraviz, virtuozni kompozitor Stephan Bodzin i aktuelni hit sastav Agents of Time, ali i DJ legende kao što su DVS1, DJ Bone, Sebastian Leger i DJ Tennis.

Nesumnjiv kvalitet ovdašnje scene dokazali su i Tijana T, Kristijan Molnar, Dejan Milićević, Monosaccharide, Layzie i desetine drugih raspoređenih po klubovima širom Beograda.

U maksimalnom kapacitetu ovog vikenda radio klub Drugstore, u kojem su za vreme festivala održana čak četiri odvojena događaja, od hip-hop žurki do aftera sa izvođačima iz Nemačke, Južne Afrike, Francuske i Turske.

Radili su punom parom i klubovi 20/44, half, Ben Akiba, Dot i kolosalni Silosi, koji su oduševili nemali broj stranih posetilaca iz cele Evrope, ali i Azije, Južne Amerike, pa čak i Indije, od kojih su se mnogi vraćali i po treći put.

No Sleep Conference 2022/ EXIT Photo Team
No Sleep Conference 2022/ EXIT Photo Team

Pored glavnog muzičkog programa, 48 sati neprekidnog sadržaja ispunila je i sada već tradicionalna No Sleep konferencija, koja je tokom dva dana u okupila brojne posetioce i govornike u muzičkoj industriji. Uz širok spektar tema koje utiču na naše živote, posebnu pažnju izazvao je uticaj pandemije i socijalnog distanciranja na mentalno zdravlje mladih, ali i globalna reakcija na štetnost takozvane “cancel“ kulture u javnosti.

Predstvljene su i nove mogućnosti upotrebe NFT tehnologije u umetnosti, dok je najveće interesovanje izazvao panel EXIT the Metaverse, na kom su najavljene uzbudljive inovacije upravo u festivalskoj industriji.

Osnivač festivala Dušan Kovačević je rekao da EXIT zapravo ulazi u Metaverse kako bi branio i čuvao iskustva uživo:
– Naša NFT kolekcija biće inspirisana i povezana sa nekim od najboljih iskustava na i oko festivala. Duboko verujemo u to da iskustva u novom univerzumu ne smeju biti zamena, već samo dopuna postojećeg.

Jovan Tišma, jedan od osnivača SolSea platforme i All Art projekta, istakao značaj ovog koraka za festival:
– Drago mi je što je EXIT rano zakoračio u ovo i što možemo da eksperimentišemo, otkrivamo i istražujemo zajedno.

Posle prolećne nadoknade, novo izdanje No Sleep Festivala vraća se već ove jeseni u svom redovnom novembarskom terminu, a fanovima će uskoro biti omogućeno i da se prijave za rane ulaznice po najboljoj ceni. Organizatori najavljuju i razne novitete u odnosu na dosadašanja izdanja.

Ovim je ujedno EXIT tim otvorio svoj ovogodišnji kalendar događaja u kojoj centralno mesto svakako zauzima EXIT festival na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula. Prethodiće mu Sea Star 27. i 28. maja u Umagu, dok kraj avgusta i septembar spremaju dva crnogorska događaja – Sea Dance i Ada Divine Awakening.

Previous post

Komedija "Kako i zašto ubiti muža“ 12. aprila u klubu Fest

Next post

Ozi Ozborn otkrio da je završio novi album, a na njemu - ekipa snova... samo jedan nije hteo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *