Home»Muzika»Interpol singlom i spotom “Toni” najavili novi album

Interpol singlom i spotom “Toni” najavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Interpol/Photo: Atiba Jefferson
Interpol/Photo: Atiba Jefferson

Kultina njujorška trojka Interpol ima spreman novi album “The Other Side of Make-Believe” koji izlazi 15. jula u izdanju Matadora. Album koji je rezultat rada u specifičnim pandemijskim uslovima, najavili su singlom “Toni”, prvom objavljenom pesmom posle hvaljenog albuma “Marauder” iz 2018. i EP-a “A Fine Mess” iz 2019., i pratećim videom u režiji Van Alpert (Post Malone, Machine Gun Kelly).

Video spot stiže kao prvi deo dvodelnog filma, a drugo poglavlje uskoro sledi. Govoreći o saradnji, iz Interpola su poručili:

– Bilo je sjajno raditi s Van Alpertom na spotu za našu pesmu “Toni”. Povezali smo se zbog zajedničke filmske inspiracije, kao i strasti prema klasičnim muzičkim spotovima poput Glazera, Cunninghama i Jonzea. Van Alpert je, po mom mišljenju, u klubu s ovim legendama; i uzbudljivo je gledati ga kako gradi svoj sopstveni trajni rad.

MACHINE GUN KELLY OBJAVIO NOVI STUDIJSKI ALBUM “TICKETS TO MY DOWNFALL”

– Napisao sam ludu ideju za koju sam smatrao da je nova za Interpol – hipermoderni plesni film, priča s ljubavnikom u begu s klasičnim završetkom. Bio je posao iz snova raditi za moj najdraži bend svih vremena. Pol Benks povezuje sve zajedno i podiže koncept jer je prirodno izvrstan glumac, umetnik i saradnik – rekao je Van Alpert.

U leto 2020. bend je počeo da radi na albumu ‘’na daljinu’’, a svako je od kuće sam radio na idejama i onda ih delio s drugima putem interneta, a sniman je u Londonu tokom prošle godine uz pomoć legendarnih producenata Flooda (Depeche Mode, Nine Inch Nails, U2..) i Alana Muldera (The Smashing Pumpkins, Killers, Arctic Monkeys, Foo Fighters..).

– Rad na daljinu i individualno stvaranje je u početku bilo novo i prilično sirovo iskustvo za nas, ali nam je otvorilo živopisno novo poglavlje – rekao je gitarista Danjiel Kesler, a glavni pevač Pol Benks prisetio se kako je počeo da piše dok je zbog globalne pandemije zaglavio u Edinburgu gotovo devet meseci .

– Obično stvari stvaramo uživo u jednoj prostoriji za instrumentima, ovo je bilo prvi put ne vičem preko seta bubnjeva.

Interpol će ovog proleća i leta na turneju, ali uglavnom po SAD i nešto malo po zapadnoj Evropi.

Da podsetimo, Interpol je održao sjajan koncert u Beogradu u avgustu 2017. a nema naznaka kada bismo ponovo mogli da ih vidimo u našim krajevima.

Pogledajte spot za pesmu “Toni”:

Previous post

Iron Maiden 26 dana u Splitu... Legendarni bend odabrao gde će se pripremati za nastavak svetske turneje

Next post

Epski promašaji... Ovih 8 filmova trebalo je da budu legendarni, ali.. jbg

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *