Home»Muzika»Nova imena Arsenala 2022… Stefan Milenković i Nele Karajlić, Van Gogh, Goblini, Rundek i Ekipa…

Nova imena Arsenala 2022… Stefan Milenković i Nele Karajlić, Van Gogh, Goblini, Rundek i Ekipa…

4
Shares
Pinterest Google+
Dr Nele Karajlić i Stefan Milenković/ Photo: Nebojša Babić (promo, Arsenal)
Dr Nele Karajlić i Stefan Milenković/ Photo: Nebojša Babić (promo, Arsenal)

Slavni violinista Stefan Milenković i poznati roker, dr Nele Karajlić prirediće publici zajednički nastup “Rock El Clasico“, 30. juna, na Main Stageu tokom prve večeri Arsenal festa 12 u Kragujevcu, u prostoru Kneževog arsenala.

U ovom svojevrsnom eksperimentu njih dvojica spajaju čuvene pesme iz repertoara Zabranjenog pušenja i No Smoking Orchestra, kao što su “Fikreta“, “Gile šampion“, “Ženi nam se Vukota“, “Devil In the Business Class“, sa delima velikih kompozitora klasične muzike – Čajkovskog, Šostakoviča, Bramsa…

– Ova Stefanova i moja avantura nije iznenađujuća za bilo kog ko nas poznaje – kaže Nele i dodaje: -Nemirnog sam duha, ne zadovoljava me puko interpretiranje starih pesama. Ne postoji ništa što se ne može promeniti, rasklopiti i ponovo sastaviti na drugačiji način. Muzika ima mnogo kombinacija, mozaika, koji su u stvari isti, i sa njima možete da se igrate bez ograničenja.

Van Gogh (OK Fest 2021)/ Photo: AleX
Van Gogh (OK Fest 2021)/ Photo: AleX

Još uvek promovišući aktuelni album “More bez obala“, na Arsenal se u petak, 1. jula vraća Van Gogh.

Trojka predvođena Zvonimirom Đukićom Đuletom doneće žestoku, punokrvnu rok svirku, sa hitovima iz svih faza 36 godina duge karijere.

– Radujemo se susretu sa temperamentnom kragujevačkom publikom posle punih sedam godina od našeg prvog nastupa na Arsenal festu – podseća se Đule i dodaje: – Zadovoljstvo je naše, da sa rokenrolerima svih uzrasta, u osvedočenom rokenrol gradu kao što je Kragujevac, podelimo set listu visokog koncertnog napona, i binu te večeri sa imenima evropskog i svetskog kalibra.

Završne večeri, u subotu, 2. jula, na Main dolaze legendarni šabački pank-rokeri Goblini.

Električni orgazam, Kombank dvorana/ Photo: AleX
Električni orgazam, Kombank dvorana/ Photo: AleX

Na Garden Stageu, prvog dana, 30. juna, nova imena su: Električni orgazam, E-play, Deca loših muzičara, Sunshine, Vizelj, Zvoncekova bilježnica, Centurion i Zyrion.

Drugog dana festivala, 1. jula, program u Zastavinoj bašti će obogatiti i trep zvezda Senidah, bend Bolesna štenad, LUR, Baša i Istok iza.

Na Garden 2. jula stiže Darko Rundek sa Ekipom, kao i Naked, Popečitelji, Punkreas i Oathbringer. Poznata su i nova imena na Explosive DJ Stageu: Cheeka & Baloo, Goranche B2B Marco White, Peppe i Petrovitz YU B2B Theanilo (30. jun), te DJ Aćim B2B Eye, Migazz, Mladen Tomić i Sale Janković B2B Hunckie (2. jul).

Photo: Promo
Photo: Promo

Komplet ulaznica za sva tri dana Arsenal festa do 21. aprila će koštati 3.000 dinara, a posle toga cena će biti promenjena.

Cene za jedno veče ostaće iste – 1.500 dinara (30. jun), 2.000 dinara (1. jul) i 1.800 dinara (2. jul). Posetioci, tradicionalno, mogu da borave u kampu, čija cena je, za sva tri dana, 500 dinara.

Previous post

"Tete-a-tete 2“... Izložba Petra Zorkića u galeriji Singidunum

Next post

"Void"... Beogradski Random predstavio novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *