Gitarista benda Deep Purple Stiv Mors saopštio da se privremeno povlači s turneje…

0
82
Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX
Deep Purple (Štark Arena)/ Photo: AleX

Stiv Mors, gitarista grupe Deep Purple, najavio je da će se privremeno povući sa nastupa uživo sa bendom.

Legendarni rokeri su se vratili na scenu u februaru, kada su započeli svoje koncerte u 2022. sa tri nastupa na Floridi. Oni bi trebalo da se upute prema Evropi u maju, junu i julu, sa datumima na festivalima uključujući Hellfest u Francuskoj i Stimmen Festival u Nemačkoj.

DA LI STE ZNALI DA SU DEEP PURPLE SNIMILI LEGENDARNI HIT BEATLESA “HELP”… I TO BAŠ ONAKO KAKO JE USTVARI PRVOBITNO ŽELEO DŽON LENON

U izjavi objavljenoj na Facebook stranici, bend je potvrdio da će Mors uzeti pauzu, a da će gitaristu zameniti Sajmon Mekbrajd za sve predstojeće nastupe. Mors je takođe dodao svoju izjavu, otkrivajući da se povlači da bi se brinuo za svoju ženu, koja ima problema sa zdravljem.

“Deep Purple objavljue da će, zbog porodičnih stvari, Stiv Mors uzeti privremenu pauzu u nastupima Deep Purple uživo, ali da ostaje punopravni član benda”, navodi se u saopštenju benda. “Stivova zamena za predstojeće nastupe uživo u maju, junu i julu 2022. biće gitarista Sajmon Mekbrajd, koji je ranije bio na turneji sa Ijanom Gilanom i Donom Ejrijem, između ostalih”.

Today, Deep Purple announce that, due to a family matter, Steve Morse will be taking a temporary hiatus from Deep Purple…

Posted by Deep Purple on Thursday, 31 March 2022

Mors je dodao:

“Zdravo svima. Upravo sam odradio nekoliko svirki sa bendom, posle godina (!?) nesviranja uživo. Ovo je gorko-slatko, divno vreme za okupljanje. Međutim, moja draga supruga Dženin trenutno se bori sa rakom. U ovom trenutku postoji toliko mnogo mogućih komplikacija i nepoznanica, da bez obzira na vreme koje nam je preostalo u životu, jednostavno moram biti tu sa njom”, napisao je i nastavio:

STIV MORS: IMAM SPOSOBNOST DA NAPRAVIM JAKO DOBAR SOLO I ONDA GA SPEKTAKULARNO ZA.EBEM…

“Ne napuštam bend – nadam se da ću se ponovo pridružiti pošto ona bude ozdravila. Međutim, ne vidim nikakvu verovatnu situaciju koja bi mi omogućila da u bliskoj budućnosti odem na turneje u inostranstvo. I dalje imam privilegiju da budem deo porodičnog stabla Purple, kao i da osetim neverovatnu podršku toliko vernih fanova i ostatka benda.

Postoji sjajan gitarista svetske klase koji je spreman da preuzme nastupe uživo i svi će sigurno biti srećni da ga čuju. Cenim sve vaše iskrene molitve za Dženin i hvala vam svima”.

HL/Izvor: nme.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime