Stiven King otkrio: Čist sam od droge i alkohola već 33 godine i svakog dana se molim da se zlo ne vrati

0
127
Oglasi
Stiven King/Photo: YouTube printscreen
Stiven King/Photo: YouTube printscreen

Globalni kralj horora Stiven King (74) retko govori o svojim iskustvima s drogama i alkoholom. Ali, čovek koji je svetu podario neka od najjezivijih čitalačkih iskustava i neke od najsjajnijih analiza mračnih kutaka ljudskog uma i duše, potpuno je otvorio svoju dušu u intervjuu za BBC Radio 4.

POSTOJI JEDNA KNJIGA… ZA KOJU SE STIVEN KING NE SEĆA DA JE NAPISAO… A JESTE

King je u razgovoru otkrio kako je potpuno trezan već 33 godine i kako je član određenog programa koji mu pomaže da to stanje održi, a zasniva se na potpunoj anonimnosti. Najverovatnije je to tzv. Društvo anonimnih alkoholičara. Dodao je i kako mu je život bez droge i alkohola omogućio da živi duhovnije nego nekad.

– Kada napraviš neko s…e, znaš da si to učinio i da moraš da govoriš o tome. Poslednje što želim da uradim je da se napijem ili da se odvalim od neke droge. Već dugo deo moje molitve su reči: ‘Molim te, oprosti mi za ono što sam učinio, jer ne želim više da pijem ni da se drogiram!’ I deluje – priznao je King.

STIVEN KING SE UŽIVO IZVINIO: ŽAO MI JE ŠTO SAM PREDVIDEO TRAMPA I COVID-19

King je rekao i da su njegova iskustva pre nego što se odrekao poroka i te kako uticala na odnos s njegovo troje dece i unucima, kao i da njegova deca imaju “svoje duhovne unutrašnje živote”.

– Ima stvari u prošlosti zbog kojih mi je žao. Postoje stvari koje bih učinio drugačije da sam imao priliku da se vratim. A jedna od onih na kojoj sam zaista zahvalan je to što me unuci nikada nisu videli u mom najgorem izdanju – zaključio je pisac.

HL/Izvor: jutarnji.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime