Home»Muzika»Nemiri u Detroitu…  Detroit Groove Gang se vratili novim izdanjem “Extended Single!”

Nemiri u Detroitu…  Detroit Groove Gang se vratili novim izdanjem “Extended Single!”

4
Shares
Pinterest Google+
Detroit Groove Gang /Photo: Jean Marcel Gerrard
Detroit Groove Gang /Photo: Jean Marcel Gerrard

Detroit Groove Gang, jedna od strože čuvanih tajni američkog garažnog podzemlja, vraća se s novim izdanjem pod nazivom “Extended Single!”.

Dr Dawg, Grandaddy Cool, Crazy Jerry, Electric Dan i Purple Johnny ovog su puta su još dublje zaronili u muzičku ostavštinu voljenog grada. Predstavljajući se u formatu “Extended Single”, ovaj kvintet donosi tvrdi garažni rock standard “Riot in Detroit” o građanskim nemirima koji su Detroitom buktali 1967, oproštajnu baladu o ljubavi dva najbolja prijatelja “Farewell My Friend” i plesnu funk bombu “Get Up.Come Down” inspirisanu duhom Džejsmsa Brauna i metrikom Anderson .Paaka.

“GOTTA FEEL LIVE”… DETROIT GROOVE GANG OBJAVILI LIVE ALBUM SNIMLJEN U – DETROITU

Detroit Groove Gang ovim izdanjem pokazuje da imaju snažnu napadačku liniju koja i protiv najjačih obrana može da trči i probija, ali i odsvira muzički touchdown na any given Sunday“S takvom petoricom bi i Detroit Lionsi zasigurno češće bili u NFL playoffu“.

Detroit Groove Gang /Photo: Sven Knechtl
Detroit Groove Gang /Photo: Sven Knechtl

Možda malo van duha svog vremena, Detroit Groove Gang svoje napajanje crpe iz snažnog, glasnog i radosnog srca u kojem smisla za ono “drugo” nema. Njihova je misija da daju sve – bez zadrške. Samo hrabro i bezveze, ili kako banda peva u “Farewell My Friend”: “We gonna hit it one day, ride those dolphins across the bay”.

Detroit Groove Gang se polako okreće koncertnim aktivnostima koje će uskoro najaviti, a “Extended Single” možete slušati i preuzimati na svim vodećim streaming platformama.

Previous post

Bivši gitarista Judas Priest: Već 5 godina mi ne plaćaju moj deo zarade...

Next post

Održan osmi 2Hot4Stage Festival urbane kulture

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.