Moussaka i Daliborovo granje 9. aprila u Dorćol Platzu

0
109
Photo: Promo
Photo: Promo

Dva verovatno najuzbudljivija instrumentalna sastava regiona – Moussaka i Daliborovo granje naupiće u subotu, 9. aprila u Dorćol Platzu.

Uspešno mešajući surf muziku sa pop folk i etno himnama 20. veka, kvartet Moussaka je već dobro poznat lokalnoj publici po svojim energičnim nastupima, dok će ovo biti premijerni nastup Granja u Srbiji.

Moussaka/ Photo: Marko Dašić
Moussaka/ Photo: Marko Dašić

I dok je beogradskoj publici power-surf kvartet Moussaka poznat po energičnim živim nastupima na kojima se dešava potpuno uvrnuta situacija u kojoj publika peva uz prepoznatljive delove njihovih obrada poznatih etno motiva, Daliborovo granje (Čakovec, Hrvatska), nudi jedno sasvim drugačije iskustvo svojim psihodelično-post-rock viđenjem orijentalno-balkanskih etno motiva.

Možda najbolja preporuka za otkrivanje Daliborovog granja je činjenica da se njihov poslednji album “Hainin” približava milionitom pregledu na YouTubeu, pri čemu je ključna stavka da to nije milion pregleda nekog zabavnog spotića za nekakvu zabavnu pesmicu, nego je u pitanju milion puta preslušan ceo album, što je jedna sasvim druga dimenzija – ti ljudi su slušali 45 minuta muzike što je u vreme današnjih brzih društvenih mreža skoro neverovatan poduhvat i misaona imenica čak i za mnoge svetski poznate izvođače.

Sada to pomnožite sa još jednom činjenicom – da je u pitanju instrumentalna muzika koja prvenstveno ne važi za nešto “komercijalno” i shvatićete veličinu ovog poduhvata.

Daliborovo granje/ Photo: Mateo Henec
Daliborovo granje/ Photo: Mateo Henec

Ulaznice možete da kupite po ceni od 1000 dinara (pretprodaja) u:
– Felix Shop – TC Sremska
– Craft Room Berlin Monro – Cetinjska 15

Na dan koncerta ulaznica karta će koštati 1200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime