Home»Kultura»KONTAKT 2022 završen nastupima bendova Elemental, Rebel Star i Bohemija

KONTAKT 2022 završen nastupima bendova Elemental, Rebel Star i Bohemija

5
Shares
Pinterest Google+
Kontakt, koncert Elemental_foto dusan milenkovic 0812
Kontakt, koncert Elemental_foto dusan milenkovic 0812

Regionalni muzički događaj KONTAKT 2022 završen je 26. marta u izuzetnoj atmosferi, rasprodatim nastupima bendova Rebel Star i Bohemija u Anti Shop Elektropioniru, kao i Elemental u Domu omladine uz predgrupu iz Makedonije, mladu Dinu Jashari.

Konferencijski deo programa poslednjeg dana Kontakta započeo je panelom “Nova runda sa RUNDOM  (Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – Balkan)”,  koji se bavio pitanjima kada će se i da li će se ikada tržište oporaviti od pandemije, šta se promenilo dve godine od dolaska streaming servisa u region, kako monitoring emitovanja muzike u Srbiji utiče na posao diskografa i kako postaviti regionalnu muzičku scenu na globalnu mapu. Na ove uzbudljive teme govorili su Pavle Eftimovski (Glitch Records / Srbija), Zdenka Milanović (Lampshade Media / Srbija), Jaša Bužinel (Moonlee Records/MENT / Slovenija), Edin Muftić (Sarajevo Disk / BiH), Dario Draštata (Runda / Dallas Records / Hrvatska i Srbija).

Kontakt, panel, Nova runda sa Rundom, foto Belkisa Abdulovic
Kontakt, panel, Nova runda sa Rundom, foto Belkisa Abdulovic

Čak tri evropske prestonice kulture, Rijeka – nekadašnja, Novi Sad – sadašnja, Nova Gorica – buduća, susrele su se na #Kontakt2022 konferenciji u okviru panela “Prestonice kulture – regionalne i nacionalne” na kome su svoje iskustvo izneli Ivan Šarar, Rijeka (HR), Nemanja Milenković, Novi Sad (SRB), Sanja Popov Leban, Nova Gorica (SLO).

Kontakt, panel Prestonice kulture, foto Belkisa Abdulovic
Kontakt, panel Prestonice kulture, foto Belkisa Abdulovic

Iako je KONTAKT završen, u narednim danima publika ima priliku da pogleda  dve izložbe otvorene na ovom događaju:

– Izložbu fotografija Nemanje Đorđevića “Laneganov put ka sutrašnjici” u Anti Shop Elektropioniru, Cetinjska 15, do 30. marta.

– Izložbu digitalnih crteža Branislava Babića Kebre u Kuli – Cetinjska 15, do 31. marta svakog dana od 18 do 22h.

Svi paneli biće dostupni da se pogledaju odloženo, onlajn na društvenim mrežama i YouTube kanalu CEBEF-a i KONTAKT konferencije.

KONTAKT su organizovali producentska kuća “Kontakt konferencija”, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda. Za dodatne informacije na raspolaganju je sajt www.kontakt.org.rs.

Previous post

Izložba crteža Miće Popovića u Galeriji Sanjaj

Next post

Bugarski gitarista Biser Ivanov, učesnik Evrovizije, "pokidao" legendarni rif R. M. Točka iz velikog hita grupe Smak...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *