Home»Muzika»Drugi dan Kontakt konferencije obeležile brojne radionice i paneli i, naravno, koncert Obojenog programa

Drugi dan Kontakt konferencije obeležile brojne radionice i paneli i, naravno, koncert Obojenog programa

4
Shares
Pinterest Google+
Zdenka Milanovic, Zoran Vulovic, Dubravko Suvara, Login Kochishki, Zlatana Pavlovic, Dušan Kuzmanov/ Photo AleX
Zdenka Milanovic, Zoran Vulovic, Dubravko Suvara, Login Kochishki, Zlatana Pavlovic, Dušan Kuzmanov/ Photo AleX

U petak, 25. marta 2022. na KONTAKT konferenciji održani su brojni paneli i radionice sa gostima iz regiona.

Veliku pažnju privukao je panel na temu kako opstaju festivali na kome su učestvovali: Zoran Vulović Vule (Arsenal, Srbija), Dubravko Suvara (OK fest, BiH), Zlatana Pavlović (Love Fest, Srbija), Login Kochishki (Makedonija) i Dušan Kuzmanov (DEV9T art & music  -Srbija), a moderator je bila Zdenka Milanović.

Mnogi su bili zainteresovani za radionicu za audio producente na kojoj su učestvovali Vlada Negovanović, Marko Đukić, Uroš Milkić uz moderatora Ivana Lončarevića.

Kontakt, INES WORKSHOP, KAKO SVIRATI U EVROPI, Marcus Fitzgerald _foto dusan milenkovic
Kontakt, INES WORKSHOP, KAKO SVIRATI U EVROPI, Marcus Fitzgerald _foto dusan milenkovic

Pažnju je privukla i dizajnerska radionica za grafički dizajn omota koju su vodili Vuk Popadić (Srbija) i Darko Kujundžić (Hrvatska), zatim panel o načinima izvoza muzike koji je vodio gost iz Hrvatske Mirko Burazer, a vladalo je interesovanje i za radionicu međunarodne asocijacije INES “GIGMIT WORKSHOP” u okviru koje je Marcus Fitzgerald govorio o tome na koji način je moguć izvoz muzike za inostrana tržišta. Gigmit je platforma sa više od 200.000 korisnika (bendovi, DJ-evi, festivali, prostori, promoteri) koja čini rezervaciju uživo manje dugotrajnom i pristupačnijom.

Kako stari, zapušteni i napušteni, neotkriveni prostori mogu da dobiju kulturnu svrhu bila je tema panela “Kulturna metamorfoza prostora” na kome su govorili Katarina Deskovič (Slovenija), Igor Bergam (Hrvatska), Matija Tripković (Srbija), Marko Radojković (Srbija) uz moderaciju Marine Zec (Srbija).

KONTAKT je bio mesto promocije i jedne knjige. Igor Todorović  Zgro napisao je knjigu “Moja Engleska” – jedan gotovo lirski off road vodič kroz ključne fudbalske, muzičke i supkulturne rubrike u kolevci fudbala i panka.

Ovo je priča lično doživljena i temeljno proživljena, od Morkomba i Blekpula, do Brajtona (i do Istborna, takođe). Autor je razgovarao o knjizi sa Zoranom Panjkovićem i  Ivanom Lončarevićem.

Drugi dan KONTAKT konferencije zaokružio je ekskluzivni klupski nastup benda Obojeni program,  uvršten u glavni muzički deo šeste Kontakt konferencije.

Poznati sastav je pred prepunim klubom Anti Shop Elektropionir održao energičan koncert koji je predstavio pravo finale jednog aktivnog dana posvećenog muzičkoj indusutriji.

Kontakt konferencija, plakat
Kontakt konferencija, plakat

KONTAKT konferenciju organizuju producentska kuća “Kontakt konferencija“, promoterska kuća Odličan Hrčak i Centar beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Kontakt konferencija @ Emisija BUNTKakav sunčani video uvod u drugi dan #Kontakt2022 konferencije.

Cetinjska ulica još šarenije izgleda uživo ????

Hvala na ???? BUNT RTS

Posted by Kontakt Beograd on Friday, 25 March 2022

Previous post

Bubnjar Foo Fightersa Tejlor Hokins iznenada preminuo u 50. godini

Next post

"Brown Sugar", ali pravi, ne onaj koji su svirali Stonesi... ZZ Top objavili prvu pesmu s novog live albuma

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.