Počeo KONTAKT, najveća muzička konferencija u regionu… Menadžeri prva tema, pričalo se o debi albumu Električnog orgazma, Nikola Vranjković održao sjajan koncert…

0
67
KONTAKT, Marton Naray, Ivan Milivojev, Jake Beaumont Nesbitt, foto Belkisa Abdulovic
KONTAKT, Marton Naray, Ivan Milivojev, Jake Beaumont Nesbitt, foto Belkisa Abdulovic

Beograd je u centru pažnje muzičke industrije iz regiona, a i šire, od 24. do 26. marta. Otvorena je konferencija KONTAKT koja okuplja muzičke profesionalce.

Kontakt 22 otvorio je dr um Ivan Ilić-Ilke, predsednik Upravnog odbora CEBEF-a i predsednik Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije, a tom prilikom on je istakao:

– Hvala svima na ovako dobrom odazivu, okupio se na jednom mestu veliki broj talentovanih umetnika i spretnih menadžera koji mogu da doprinesu našem celokupnom muzičkom životu, na jednom veoma dobrom i visokom nivou. Uz deljenje iskustava i ideja, svi ćemo biti bogatiji.

KONTAKT, Ivan Ilic, Jovana Coka Stankovic, foto Belkisa Abdulovic
KONTAKT, Ivan Ilic, Jovana Coka Stankovic, foto Belkisa Abdulovic

Veliku pažnju privukao je prvi panel “Predstavljanje Udruženja menadžera Srbije” koji je imao značajne goste iz inostranstva. Panel je vodio Ivan Milivojev, a gosti su bili Marton Naray, direktor Sound Czech iz Češke i Jake Beaumont-Nesbitt iz Velike Britanije, menadžer i saradnik brojnih svetskih zvezda, među kojima su Radiohead, Rihanna, Norman Cook i Beyonce. Jake savetuje Međunarodni forum muzičkih menadžera (IMMF) u oblasti poslovnih modela umetnika i politici intelektualne svojine. Strani gosti dali su brojne korisne savete na koji način može da se započne međunarodna karijera, uz zaključak: “Menadžer umetnika je zapravo menadžer brenda” i da treba planirati dugoročno.

KONTAKT, 40 godina albuma Elektricnog orgazma, foto Belkisa Abdulovic
KONTAKT, 40 godina albuma Elektricnog orgazma, foto Belkisa Abdulovic

Prvi dan KONTAKT 2022 obeležio je i razgovor o 40 godina ploče Električnog Orgazma “Lišće prekriva Lisabon” kome su prisustvovali muzičari koji su radili na ovom albumu: Srđan Gojković – Gile, Toni Jurij koji je ovim povodom došao iz Slovenije, Jovan Jovanović – Grof, Ljubomir Jovanović – Jovec, urednica i novinarka Zorica Kojić i rok kritičar Dragan Ambrozić.

KONTAKT, Izlozba Kebrinih digitalnih crteza, fotograf Belkisa Abdulovic
KONTAKT, Izlozba Kebrinih digitalnih crteza, fotograf Belkisa Abdulovic

Veoma zapažen bio je i panel organizacije LIVE EUROPE koji je imao za temu opstanak koncertne industrije, na kome su učestvovali Fernando Bittencourt Hersan iz Belgije, Vladica Mladenovski Grga iz Makedonije, Mtjaž Manček iz Slovenije, uz moderaciju Dijane Lakuš iz Hrvatske.

U okviru Kontakt konferencije otvorena je i prodajna izložba digitalnih crteža Branislava Babića Kebre, u “Kuli”; u Cetinjskoj 15. Izložba digitalnih crteža frontmena Obojenog programa traje do 31. marta.

Koncertni deo programa započeo je u rasprodatom Anti Shop Elektropioniru vrhunskim rok koncertom Nikole Vranjkovića, a u isto vreme, za ljubitelje savremene klasične muzike, uz ovacije publike održale su program pijanistkinje Branka Parlić i Nataša Penezić, u Zadužbini Ilije M. Kolarca. 

Kontakt konferencija @ Emisija BUNTKakav sunčani video uvod u drugi dan #Kontakt2022 konferencije.

Cetinjska ulica još šarenije izgleda uživo ????

Hvala na ???? BUNT RTS

Posted by Kontakt Beograd on Friday, 25 March 2022

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime