Home»Muzika»Alt rock četvorka Slanci objavila debi album “Iza ugla”…

Alt rock četvorka Slanci objavila debi album “Iza ugla”…

4
Shares
Pinterest Google+
Slanci/Photo: press promo
Slanci/Photo: press promo

Alt rock četvorka Slanci iz Zagreba objavila je svoj prvi album “Iza ugla” koji su prethodno najavili spotom za singl “Jutro”.

Osam pesama na albumu autorski potpisuju Slanci, a mix i master čitavog albuma odradio je Kristijan Vasilić iz studija Mamut Krk.

O samom procesu snimanja gitaristkinja Nada Brigić kaže:

– Sećam se kako smo na snimanje dolazili svaki dan posle škole i to nekoliko nedelja. Iako je taj period bio stresan zbog matura, radovala sam se odlascima na snimanje. Neke smo deonice promenili na samom snimanju pa mi je bilo super da vidim kako jedan mali detalj može da doprinese da pesma zvuči puno bolje.

Slanci/Photo: press promo
Slanci/Photo: press promo

– Drago mi je što smo ceo album snimili u ležernom raspoloženju. Bilo je izazovno snimati prva jer sam bubnjarka, ali pomogne ti kada neko kraj tebe pevuši – ostaneš u osećaju i dinamici pesme – rekla je bubnjarka Patricija Runjak.

– Snimanje je bio dug proces, ali na kraju ipak jako zabavan. Za neke pesme s albuma sam napisala tekstove koji uglavnom pokrivaju širok spektar tema iz života mladih ljudi – odrastanje, veze, društveni pritisci, želja za ličnom slobodom – kaže pevačica Ivona Ević.

Kompletan album i spot dostupni su za preslušavanje na YouTubeu, a uskoro i na svim streaming servisima. Slanci su deo izdavačke kuće za mlade i neafirmisane bendove i izvođače – El Records.

Previous post

Kevin Spejsi uzvraća udarac... Sudija odlučio: Svi članovi ekipe "House of Cards" koji ga optužuju moraće to da urade - javno

Next post

Scena izbrisana iz "Mračnog viteza" dokazuje zašto je Hit Ledžer bio najbolji Džoker svih vremena...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *