Viva La Rock! Marko Mendoza evropsku turneju počinje – u Beogradu

0
146
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Nekadašnji član bendova Whitesnake, Thin Lizzy i The Dead Daisies i jedan od najistaknutijih bas gitarista na svetu, Marko Mendoza, svoju evropsku turneju počinje 13. aprila u zemunskom klubu Fest.

Beogradska publika pamti ovog američkog muzičara meksičkog porekla po sjajnom nastupu u Hali sportova 2015. godine, kada je sa bendom The Dead Daisies zagrevao publiku pre nastupa Whitesnake.

Karijeru je započeo krajem osamdesetih kada je nekadašnjem bubnjaru Black Sabbatha, Bilu Vordu pomogao oko realizacije solo albuma.

Bio je član bendova Alias, Blue Murder, Thin Lizzy i Black Star Riders, išao na turneje sa Journey, Whitesnake… i sarađivao sa nekim od najvećih rok muzičara današnjice.

Marko Mendoza/ Photo: Dalila Kriheli (promo, Fest)
Marko Mendoza/ Photo: Dalila Kriheli (promo, Fest)

Prvi solo album “Live for Tomorrow“ objavio je 2007. godine. Na albumu je kao koautor i producent radio veliki Riči Kozen, a kao gosti se na ovom izdanju pojavljuju i Stiv Lukater, Ted Nudžent, Dag Oldridž, Brajan Tiči, Marko Rentería i drugi.

Tri godine kasnije, na tržištu se pojavilo studijsko izdanje “Casa Mendoza“. Za album “Viva La Rock“ koji je objavljen 2018. godine, kritičari kažu da Mendozu najbolje oslikava kao muzičara.

Ovaj “big, bad and beautiful“ album prikazao je njegovu “veću od života” ličnost na najbolji način. Sniman je u Kopenhagenu sa veoma talentovanim Sorenom Andersonom.

Saradnja između njega i Mendoze dovela je do jako dobre energije u studiju i stvorila neke od najboljih rok pesama koje “traže da budu puštene na radio stanicama širom sveta“, te će se nastaviti i na budućim projektima koje Mendoza planira.

– Viva La Rock! je proslava muzike, života, rokenrola, mira i ljubavi – rekao je Mendoza o ovom albumu.

Marko Mendoza/ Photo: The Dead Daisies promo
Marko Mendoza/ Photo: The Dead Daisies promo

Posle turneje po Velikoj Britaniji početkom aprila, Marko Mendoza seli se u Evropu. Turneja koja će trajati do kraja juna i obuhvata više od 30 koncerata, kao što smo već rekli, započeće 13. aprila u klubu Fest u Zemunu.

U Beograd dolazi sa bendom koji sada čine Kajl Hjuz i Tomi Džentri. Iako će repertoar biti najviše vezan za album “Viva La Rock“, Mendoza kaže da će svirati i pesme koje je radio sa Thin Lizzy, Tedom Nudžentom i drugima, a za april najavljuje i novi singl.

Kao predgupa na koncertu nastupiće beogradski bend Mooncage.

Koncert Marka Mendoze počinje u 20:00 časova, a ulaznice su u pretprodaji u klubu Fest po ceni od 1500 dinara. Na veče koncerta, cena ulaznice iznosiće 1800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime