Home»Muzika»Reditelj “Ratova zvezda” i scenarista “Boemske rapsodije” snimaju seriju o bendu U2…

Reditelj “Ratova zvezda” i scenarista “Boemske rapsodije” snimaju seriju o bendu U2…

4
Shares
Pinterest Google+
Bono Voks/Photo: Pixabay
Bono Voks/Photo: Pixabay

Prema pisanju američkih medija, u pripremi je nova televizijska serija o čuvenoj irskoj grupi U2, koju će potpisati reditelj “Ratova zvezda” Džej Džej Abrams.

Kako prenosi NME, iza serije bi trebalo da stane Netflix, a za scenario je zadužen Entoni Makarten koji je prethodno radio uspešni biografski film o bendu The Queen.

Članovi irskog benda trebalo bi, takođe, da budu uključeni u ceo projekat i, kako se navodi, njihova će se reč slušati. Međutim, za sada nema zvaničnih potvrda.

LEGENDARNI GITARISTA THE EDGE OTKRIO: NE ZNAM DA LI BIH IKAD POSTAO PROFESIONALNI MUZIČAR DA NIJE BILO GRUPE U2

Prošlog novembra, gitarista grupe Edž je izjavio da bend radi na novom albumu, a njihov poslednji studijski album “Songs of Experience” objavljen je 2017. godine.

Posle tri godine tišine, U2 je prošle godine konačno objavio novu pesmu pod nazivom “Your Song Saved My Life”, koja se može čuti u nastavku animiranog filma “Sing” (Pevajmo).

U pomenutom animiranom ostvarenju, frontmen čuvenog irskog sastava, Bono Voks, debituje u jednoj animiranoj priči. Bono je pozajmio glas rok legendi, lavu Kleju Kaloveju.

Povodom proslave tridesetogodišnjice albuma koji je čuvena irska grupa objavila 1991. godine, pod nazivom “Achtung Baby”, krajem prošle godine objavljeni su arhivski snimci sa nastupa”U2 na njihovom zvaničnom TikTok nalogu.

KRITIČARI “UNIŠTILI” NOVU PESMU U2… OVO JE UBEDLJIVO NAJGORA PESMA GODINE, ZVUČI KAO PRDEŽ

U januaru su Bono Voks i Edž na društvenoj mreži podelili sa fanovima novu akustičnu verziju pesme “Sunday Bloody Sunday” povodom obeležavanja 50 godina od tragedije poznate pod nazivom “Krvava nedelja”, kada je 13 ljudi ubijeno, a 15 ranjeno nakon što su pripadnici Padobranskog puka Britanske vojske zapucali na demonstrante i borce za građanska prava u Bogsajdu – većinski katoličkom delu Londonderija – u nedelju, 30. januara 1972.

Taj dan ostao je upamćen jedan od najmračnijih dana tokom “Nevolja” u Severnoj Irskoj.

Izvor: euronews.rs

Previous post

Da li znate koja je najlepša reč srpskog jezika... Đaci su predložili, a profesori izabrali - i stvarno je lepa

Next post

Sve što je propalo, možda je moralo... Nikola Vranjković objavio novu pesmu "Kad tuga pobedi bes", uoči koncerta u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *