Home»Life Story»Pol Di’Ano će ponovo morati da uči da hoda… Bivšeg pevača Maidena čeka još ozbiljnih operacija u Hrvatskoj

Pol Di’Ano će ponovo morati da uči da hoda… Bivšeg pevača Maidena čeka još ozbiljnih operacija u Hrvatskoj

5
Shares
Pinterest Google+
Pol Di'Ano/Photo: YouTube printscreen
Pol Di’Ano/Photo: YouTube printscreen

Bivši pevač grupe Iron Maiden Pol Di’Ano, koji je bio glas na prva dva albuma benda “Iron Maiden” (1980.) i “Killers” (1981.), već tri meseca je u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, i prima limfnu drenažu zbog njegove predstojeće operacije kolena. Blabbermouth je podelio novosti o zdravstvenom stanju muzičara koje je dao Stjepan Juras, autor mnogih knjiga o Iron Maidenu koji se brine o Di’Anu tokom njegovog lečenja.

Di’Ano je bio u mogućnosti da se leči samo uz pomoć obožavalaca Maidena kroz kampanju prikupljanja sredstava jer nije mogao da dobije pomoć u Ujedinjenom Kraljevstvu preko Nacionalnog zdravstvenog sistema.

Stjepan Juras je Blabbermouthu dao novosti o zdravstvenom stanju Paula Di’Ana, rekavši:

– Pol je prvobitno trebalo da nosi karbonsku ortozu (ortopedsko pomagalo koje vodi, podupire, rasterećuje, fiksira (stabilizuje) ili ispravlja postojeći deo tela, i pomaže ili kontroliše funkciju lokomotornog sistemakoja – nap.ur.) bi bila tanka i čvrsta i preko koje bi mogao da nosi svoje patike. Međutim, njegovo stanje nije dozvoljavalo tu vrstu ortoze i lekari su mu predložili ortozu sa već postavljenom cipelom (što bi značilo da će morati da hoda nekoliko meseci sa dve različite cipele, a to mu nije izgledalo kao najbolja opcija) – rekao je Juras i nastavio:

POL DI’ANO, PRVI PEVAČ IRON MAIDENA, OPORAVLJA SE U STARAČKOM DOMU U ZAGREBU I PORUČUJE: ENGLEZI SU ME OTPISALI, HRVATSKI LEKARI SU ME SPASILI… VRATIĆU SE NA SCENU

– Druga opcija je bila privremena operacija ukočenosti nogu i ugradnja spoljnih fiksatora, nakon čega je Pol, čekajući veliku operaciju implantata veštačkog kolena, mogao da hoda. Doduše, malo ukočeniji, ali bi prohodao. Pol je pristao na ovo. Međutim, posle ultra-skenera i dodatnog pregleda njegovog kompetnog stanja, lekari su zaključili da njegova cirkulacija u nozi još nije dovoljno dobra da bi operacija bila bezbedna.

Pol DiAno/Photo: instagram printscreen
Pol DiAno/Photo: instagram printscreen

– Pol će verovatno ići na nekoliko tretmana u barokomori da poboljša cirkulaciju. Ali ortopedi su tražili najbolje privremeno rešenje. Konačno su pronašli vrstu ortoze koja bi savršeno odgovarala Polu i sa kojom je mogao da hoda. Ove sedmice Polu nastavljaju da mere stopala kako bi mu napravili ortozu po meri.

– Kada ortoza stigne, Paul će provesti neko vreme u Hrvatskoj učeći ponovo da hoda. Lekari predviđaju da će moći da stigne na svoj prvi koncert posle sedam godina (21. maja 2022). Nakon toga, Pol će morati da hoda i da intenzivno vežba nekoliko meseci kako bi mu se cirkulacija u potpunosti oporavila i kada se to desi biće spreman za poslednju operaciju – otkeio je Juras.

HL/Izvor: rockandrollgarage.com

Previous post

Kori Tejlor doneo odluku: Ovo više nikada neću da radim...

Next post

Loša strana posla pratećeg vokala u Rolling Stonesima: Svoje solo nastupe moram da radim besplatno...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *