Zvezde pričaju, ali ih mi ne čujemo… Splitski Djigibaoo objavili video singl “Žuti mjesec”

0
38
Djigibaoo/Photo: Marita Bulimbašić
Djigibaoo/Photo: Marita Bulimbašić

Splitska scena iznedrila je nekoliko zanimljivih novih imena poslednjih godina, a kao jedan od predvodnika tog svojevrsnog novog talasa u Splitu je definitivno bend Djigibaoo.

Četvrtim singlom “Žuti mjesec” potvrđuju konstantan rad kao i još jedan korak napred u mnogim aspektima. Dosada su se predstavili sa singlovima “I tu te se sitin”, “Krug” te “Cao bao”, a ovom pesmom donose nešto malo drugačije i žešće od stila s kojim su se predstavili publici protekle godine. Reč je o bendu koga zasigurno nije lako žanrovski svrstati u određenu kategoriju, a oni za sebe kažu:

– Naša muzika je sve što smo ikad čuli i osetili, a naši tekstovi su zbirka priča koja se dogodila nekome od nas ili nekome bliskom nama.

Djigibaoo/Photo: Marita Bulimbašić
Djigibaoo/Photo: Marita Bulimbašić

Pesma “Žuti mjesec” snimana je u novootvorenom Cec Production studiju na Klisu, talentovanog producenta Marina Cecića koji je zaslužan i za mix pesme dok je master uradio gitarista benda Antonio Šabić. Za vrlo intrigantan, kreativan i zanimljiv spot zaslužni su režiser Marino Vrca i snimatelj Stipe Ninčević koji zajedno potpisuju produkciju i montažu. Tekst potpisuje frontman i vokal Petar Stolnik, dok je za muziku zaslužan ceo bend koji uz Petra i Antonia čine Ivan Malenica na bas gitari, Tomislav Ćurić na bubnjevima i Melina Lakoš na klavijaturama i back vokalima.

Mladi splitski sastav novim singlom najavljuje novo poglavlje u radu, a uskoro će objaviti i prve datume letnjih koncertnih aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime