Home»Muzika»“Tom’s Diner”, treća reinkarnacija… AnnenMayKantereit i Giant Rooks su hit na društvenim mrežama

“Tom’s Diner”, treća reinkarnacija… AnnenMayKantereit i Giant Rooks su hit na društvenim mrežama

4
Shares
Pinterest Google+
AnnenMayKantereit i Giant Rooks /Photo: printscreen
AnnenMayKantereit i Giant Rooks /Photo: printscreen

“Tom’s Diner” je pesma koju je 1982. godine napisala američka pevačica i tekstopisac Suzan Vega. Inspiracija za pesmu je bio lokal, koji se inače zvao Tom’s Restaurant. Nalazio se u Njujorku gde je Suzan odrasla i dok je radila kao recepcionerka, svako jutro bi doručkovala u “Tomovom restoranu”.

Suzan je zamislila da se u pesmi dominantno čuje klavir, međutim ona nije znala da svira klavir i nije poznavala nikoga ko bi mogao da joj odsvira melodiju. Zbog toga je snimila ovu pesmu acapella i tako je izvodila na svojim koncertima. Na kraju se numera “Tom’s Diner” našla i na njenom albumu “Solitude Standing” iz 1987. godine.

Tri godine kasnije, dva momka, na muzičkoj sceni poznata kao britanski dvojac DNA, napravila su remiks ove numere i ona je ubzo postala ozbiljan dance hit.

Grupa DNA se raspala već 1998. godine, a ova pesma je obeležila njihovu karijeru.

Punih 29 godina posle remiksa koji je DNA objavio, “Tom’s Diner” dobio je još jednu verziju.

Dva nemačka benda AnnenMayKantereit i Giant Rooks udružili su se i snimili sopstveni cover koji je objavljen 2019. godine. Frederik Rabe, vokal grupe Giant Rooks i Hening Mey, frontmen benda AnnenMayKantereit ukrstili su svoje glasove i apsolutno oduševili publiku.

Društvene mreže su još jedom pokazale svoju moć i uticaj na karijere mnogih pevača i umetika. Ovaj cover je tri godine posle objavljivanja potpuno preplavio društvene mreže, a ma TikToku je pregledan je više od 60 miliona puta.

Giant Rooks 21. marta započinju svoju veliku svetsku turneju, a u avgustu stižu u Mađarsku. Nema sumnje da će “Tom’s Diner” biti na repertoaru.

HL/Izvor: muzzik.tv

Previous post

Darko Rundek u jednoj zagrebačkoj radnji prodaje tri svoje gitare, jedna od njih je posebno vredna... a evo zašto je rešio da to učini

Next post

Kit Ričards otkrio: Pol Makartni mi je poslao poruku posle izjave da su Stones "blues cover band"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *