Home»TV»Legalizacija! Netflix želi da ozakoni ilegalne korisnike njihovih lozinki, evo i kako…

Legalizacija! Netflix želi da ozakoni ilegalne korisnike njihovih lozinki, evo i kako…

4
Shares
Pinterest Google+
Netflix/Photo: unsplash
Netflix/Photo: unsplash

Poznato da je streaming platforma Netflix već godinama žmuri na činjenicu da njeni pretplatnici dele svoje pretplatničke račune s prijateljima van njihovog domaćinstva. Prošle godine Netflix je započeo s kontrolom korišćenja pretplatničkih naloga i to tako što se na ekranu pojavljivala poruka kako je potrebno uneti adresu elektronske pošte posle čega se dobijao kod koji je trebalo uneti da bi se time potvrdilo da ste vlasnik pretplatničkog naloga, odnosno deo njegovog domaćinstva. Sada Netflix kreće s novim testovima kojima želi da da nosilac pretplatničkog ugovora plati dodatni iznos za osobe koji koriste “njegov” Netflix, a nisu deo njegovog domaćinstva.

“METAL LORDS”, FILM KOJI ĆE, NARAVNO, OBOŽAVATI METALCI, STIŽE 8. APRILA NA NETFLIX

Novi test primenjivaće se u tri zemlje, a to su Čile, Kostarika i Peru. Netflix time želi da ozakoni deljenje pretplatničkog računa ali uz plaćanje dodatnog iznosa, izjavio je Čengi Long, direktor inovativnih proizvoda Netflixa. Njemu je i te kako jasno da se pretplatnički nalozi dele van matičnog domaćinstva ali tvrdi kako je rezultat toga nemogućnost da Netflix ulaže u velike nove tv serije i filmove.

NETFLIX PLATIO 320.000 DOLARA OSUĐENOJ PREVARANTKINJI, PA SNIMIO HIT SERIJU O NJOJ… KO JE, USTVARI, ANA DELVEJ I GDE JE SADA

Prema novoj ideji Netflixa, svi oni koji imaju standardni i premium pretplatnički paket moći će da dodaju još dve osobe koji ne žive u njihovom domaćinstvu a koji će dobiti svoje korisničko ime i lozinku i to po povoljnoj ceni. Na primer, mesečne cena standarne pretplate (dva uređaja) u Kostariki iznosi 12,99 dolara a premium pretplate (četiri uređaja) 15,99 dolara. Za dodatnog korisnika izvan domaćinstva biće potrebno platiti 2,99 dolara.  A to je manje nego cena osnovne pretplate (jedan uređaj) koja iznosi 8,99 dolara.

EVO NA ŠTA OVAJ SVET TROŠI MILIJARDE DRAGOCENIH SATI SVOG ŽIVOTA… NETFLIX PRVI PUT OBJAVIO TOP LISTU 10 NAJGLEDANIJIH SERIJA – PO SATIMA

Long u ovom trenutku ne zna hoće li ova ponuda postati stalni deo ponude Netflixa. Posle testnog perioda u ove tri zemlje Netflix će odlučiti hoće li se ono primenjivati i u ostatku sveta. Netflix je prošlu godinu završio sa 222 miliona pretplatnika širom sveta od čega njih 34 posto otpada na Ameriku i Kanadu.

Previous post

Goblini slave 30 godina vinilinim reizdanjem prvog albuma "Istinite priče"... uskoro i koncert u Beogradu

Next post

Zvezde pričaju, ali ih mi ne čujemo... Splitski Djigibaoo objavili video singl "Žuti mjesec"

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.