Kit Ričards otkrio: Pol Makartni mi je poslao poruku posle izjave da su Stones “blues cover band”…

0
238
Oglasi
Pol makartni, Kit Ričards/Photo: printscreen
Pol Makartni, Kit Ričards/Photo: printscreen

Kit Ričards otkrio je da mu je Pol Makartni pisao nakon što je izbio manji rat rečima oko njegovog opisa Rolling Stonesa kao “blues cover benda“.

Naime, prošle godine The New Yorker je citirao bivšeg Beatlesa Makartnija koji je rekao:

– Nisam siguran da bi to trebalo da kažem, ali oni su bluse cover bend, to je nešto što su Stounsi… Mislim da je naša mreža bila zabačena malo šire od njihove.

To je navelo Mika Džegera da odgovori tokom nastupa Stonesa, obraćajući se publici:

– Pol Makartni je ovde. On će nam pomoći – pridružiće nam se kasnije u bluz obradi.

SEKIRE SU PONOVO OTKOPANE… MAKARTNI NAZVAO ROLLING STONESE BLUES COVER BENDOM, DŽEGER MU NIJE OSTAO DUŽAN

U novom intervjuu za Rolling Stone, Ričards je primetio da je “dobio poruku od Pola o tome, u kojoj je napisao: “Potpuno je izvučeno iz konteksta” i dodao: “To sam i ja pomislio kada sam prvi put čuo”, otkrio je gitarista i nastavio:

– Pol i ja se poznajemo prilično dobro, i kada sam to prvi put pročitao izjavu, rekao sam: “Ovde se dešavalo mnogo brisanja i uređivanja”. I sledećeg dana sam dobio poruku od Pola u kojoj je pisalo: “Ako ste čitali ovo sranje, sve je van konteksta, verujte mi, momci”.

On je opisao Makartnija kao “sjajnog momka”, dodajući: “Mislim… pogledajte samo pesme koje je napisao”.

KIT RIČARDS OTKRIO SVOJIH 12 OMILJENIH ALBUMA SVIH VREMENA… KOME VEROVATI DA SU GENIJALNI, AKO NE NJEMU…

U istom intervjuu, Ričards je potvrdio da je Čarli Vots umro pre nego što je završio rad na aktuelnom albumu Stonesa i da će njegova zamena, bubnjar Stiv Džordan preuzeti studijske dužnosti ako se snimanje nastavi.

– Imamo još mnogo stvari od Čarlija Votsa usačuvano – objasnio je on. – Bili smo na pola puta do snimanja albuma kada je preminuo… Naravno, ako želimo da nastavimo sa snimanjem, trebaće nam bubnjevi, a to će biti Stiv Džordan.

KIT RIČARDS SE SLOMIO: KAD JE OTIŠAO ČARLI, SVE SE RASPALO…

Ričards se prisetio kako je bio uplašen zbog turneje bez Votsa kada se otkrilo da je previše bolestan da bi krenuo na put sa svojim kolegama iz benda:

– Bio sam kao, ‘Oh, pa ne mogu ovo bez Čarlija’. Ali Čarli mi je rekao: “Možete to sa Stivom. On može da sedne na moje mesto bilo kada”. I nagovorio me je na to… Prokletstvo, voleo sam tog čoveka.

HL/Izvor: rollingstone.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime