Home»Muzika»Keltska magija se razlila nad Beogradom… Hothouse Flowers vrhunskom svirkom oduševili fanove u Bitefartcafeu

Keltska magija se razlila nad Beogradom… Hothouse Flowers vrhunskom svirkom oduševili fanove u Bitefartcafeu

5
Shares
Pinterest Google+
Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX
Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX

U Bitefartcafeu, u okviru desetog Beogradskog irskog festivala, u petak je održan koncert koji će publika dugo pamtiti.

Sjajnom set listom, koja se kretala od tradicionalnih keltskih numera, preko Prinsove “Purple Rain” do standardnih hitova benda, Hothouse Flowers su pokazali zašto su jedan od najtraženijih live sastava, koji odlično zvuče i kao trio.

Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX
Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX

Frontmen Liam O’ Maonlai je briljirao vokalom – koncert je započeo tradicionalnom irskom pesmom i vrlo zahtevnim grlenim pevanjem, koje je pretočio u sve popularniju numeru “I Can See Clearly Now”, koju šira publika zna kao uvodnu špicu emisije “Grand Tour” (Amazon).

Zatim je potpuno iznenadio prisutne maestralnom verzijom legendarnog hita “Purple Rain”, naglasivši da je dobra muzika svuda oko nas i da klasike treba izvoditi s poštovanjem i čuvati od zaborava.

Gitarista Fihna O’Braonain i basista Piter O’Tul sjajno su ga dopunjavali pratećim vokalima, prašeći hitove “Sweet Mary” i “Don’t Go” kao u najboljim danima, menjajući standardne aranžmane u salsu i gospel i dižući sve prisutne na noge.

Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX
Hothouse Flowers (Bitefartcafe)/ Photo: AleX

Za potrebe pojedinih tradicionalnih numera, Liam je svirao daire i perkusije, a Fihna frulu, obojivši Bitefartcafe keltskom magijom.

Nakon sat i po svirke, publika je skandiranjem pozvala bend na bis, gde je O’Braonain otpevao pesmu svog ujaka “Hidden Soul”, da bi svi zajedno doveli atmosferu do usijanja Hothouse Flowers hitovima.

Grupa se na najlepši način zahvalila fanovima koji su dve godine čekali koncert koji je prvobitno otkazan zbog vanrednog stanja usled Korone i nije krila zadovoljstvo zbog toplog prijema beogradske publike.

Nadamo se da je ovo samo početak njihovog gostovanja u Srbiji.

Posted by Sasa Ivanovic on Friday, 18 March 2022

Previous post

Ok, muči nas ova vest... Til Lindeman je učinio dobro delo. pomogao ukrajinskoj izbeglici da pronađe smeštaj u Berlinu. Ali, dođavola, stvarno liči na PR priču...

Next post

Goblini slave 30 godina vinilinim reizdanjem prvog albuma "Istinite priče"... uskoro i koncert u Beogradu

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.