Home»Muzika»Darko Rundek u jednoj zagrebačkoj radnji prodaje tri svoje gitare, jedna od njih je posebno vredna… a evo zašto je rešio da to učini

Darko Rundek u jednoj zagrebačkoj radnji prodaje tri svoje gitare, jedna od njih je posebno vredna… a evo zašto je rešio da to učini

4
Shares
Pinterest Google+
Darko Rundek i Ekipa (OK Fest 2021)/ Photo: AleX
Darko Rundek i Ekipa (OK Fest 2021)/ Photo: AleX

Muzički fanovi, posebno oni koji već decenijama prate opsu koji neumorno stvara Darko Rundek, gotovo u neverici su primili informaciju da jedna radnja na zagrebačkoj Trešnjevci prodaje čak tri njegove gitare.

ZEMLJA ZA NAS… DARKO RUNDEK PODELIO RECEPT ZA ZDRAVIJI ŽIVOT SA SVOG EKO-IMANJA NA BRAČU

“Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati! U dućanu Audio Epilog, Tratinska 34, Zagreb, prodaju se tri moje gitare: električni Framus iz 1972. godine, elektro-akustični Godin Acusticaster i 12-žični Ovation iz 80-tih. Sve su ove gitare dale svoj zvuk mojim brojnim koncertima i snimkama, a sada mogu i vašim. Ako nekom znači, mogu na instrumentu ostaviti potpis ili drugi znak da je nekoć bio moj”, napisao je legendarni muzičar u objavi na svom Facebooku.

Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati!
U dućanu Audio Epilog, Tratinska. 34, Zagreb, prodaju se tri…

Posted by Darko Rundek on Thursday, 17 March 2022

Zagrebački Jutarnji list kontaktirao je Rundeka kako bi proverili da li je informacija tačna, a on im je to potvrdio.

– Imam mnogo gitara. Ne mogu da se pohvalim kolekcijom kakvu ima moj kolega Ante Gelo, koji kod kuđe drži najmanje dvadeset gitara, ali ove tri odlučio sam da prodam jer će sigurno nekoga razveseliti, a meni ostaje još najmanje šest. Svaka je drugačija, neka s plastičnim žicama, neka električna… – rekao je Rundek za Jutarnji list.

DARKO RUNDEK NIJE OPTIMISTA: KORONA JE SAMO POČETAK… VEŽITE POJASEVE, SLEĆEMO – A NIGDE PISTE

Pomalo skromno dodaje kako ne bi voleo da se od toga diže prevelika fama, jer ne smatra da su te gitare toliko značajne da bi se o njima pisalo, ali jasno je da je reč o zaista značajnim i vrlo vrednim artefaktima muzičara koji je na mnogo načina uticao na regionalnu muzičku scenu.

Radi se o pravim kolekcionarskim primjercima, Framus iz 1972. u savršenom je stanju i za njega će kupac morati da izdvojiti najmanje 4.500 kuna (oko 600 evra).

HL/Izvor: jutarnji.hr

Previous post

Iver, klada i teški metali... Sin Džejmsa Hetfilda objavio prvi album sa svojim bendom

Next post

"Tom's Diner", treća reinkarnacija... AnnenMayKantereit i Giant Rooks su hit na društvenim mrežama

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *