Arcade Fire singlom “The Lighting I, II” najavili izlazak novog studijskog albuma “We”

0
29
Arcade Fire/Photo> Michael Marcelle
Arcade Fire/Photo> Michael Marcelle

Kanadska grupa Arcade Fire objavila je dugo očekivani novi singl, “The Lighting I, II”,  koji ujedno najavljuje i izlazak njihovog šestog studijskog albuma. Novi album “We” izaći će 6. maja za Columbia Records.

Producenti “We” su Najdžel Godrih, kao i Vin i Redžin iz Aracde Fire, a album je sniman na različitim lokacijama, u studijima u Nju Orleansu, El Pasu i na ostrvu Mount Desert. Prema rečima frontmena Vina Batlera ovo je ujedno najduže rađeni album benda,  koji je na  kraju sažet u 40-minutni esencijalni EP pod naslovom “We”.

– “We” je  katarzično putovanje izdefinisano zvučnim lukom koji nas iz tame izvodi na svetlost kroz 7 pesama, podeljenih na stranu “I” (ja) koja kanališe strah i usamljenost i na stranu We (mi) koja izražava radost i moć ponovnog povezivanja – izjavio je Batler.

SPREMNI ZA MEDITACIJU? ARCADE FIRE OBJAVILI PESMU KOJA TRAJE – 45 MINUTA…

Na omotu “We” nalazi se fotografija ljudskog oka autora JR koja evocira supermasivnu crnu rupu Sagitarius A* u centru naše galaksije. Ova zadivljujuća slika, ukrašena karakterističnim nijansiranjem boja pomoću air brush metoda umetnika Terija Pastora i na neki način je posveta Dejvidu Bouviju, jer je Pastor koristio iste tehnike na dizjanu omota čuvenih albuma “Honky Dory” i “Ziggy Stardust”.

Arcade Fire - We, cover
Arcade Fire – We, cover

ARCADE FIRE URADILI RECENZIJU SOPSTVENOG ALBUMA I NARUGALI SE JEDNOM MUZIČKOM PORTALU

Arcade Fire su: Redžin Šasan, Vin Batler, Ričard Rid Perri, Tim Kingsberi, Džeremi Gara i Vil Batler.

Spot za “The Lighting I, II” možete pogledati ovde, a režirala ga je Emili Kaj Bok.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime