Home»Muzika»Najnovije istraživanje: Evo ko su najpopularniji umetnici svih vremena…

Najnovije istraživanje: Evo ko su najpopularniji umetnici svih vremena…

5
Shares
Pinterest Google+
Liberty Games листа
Liberty Games листа

Prema Liberty Gamesu, Madona je najpopularnija umetnica svih vremena.

Ovo nije samo neka smela izjava koju je dao preterano entuzijastičan mega fan Madone, ova tvrdnja je rezultat ozbiljne analize.

NIŠTA LJUBAV, SAMO PSOVKE… ISTRAŽIVANJE POKAZALO KAKO SU SE PROMENILE REČI PESAMA U PERIODU OD 70 GODINA

Analizirajući više od 6.500 pesama sa top 100 Billboard lista, počevši od 1959. pa sve do danas, prodavac igara je napravio listu najuspešnijih izvođača u istoriji. Njihova popularnost je rangirana po tome koliko su se puta pojavili na listi, a Madona je imala najveći skor od ukupno 34 puta.

Na drugom mestu su The Beatles, koji su 30 puta ostavili trag na Billboardovoj listi. Treće mesto dele Maraja Keri i Elton Džon sa 26 “nastupa”.

Nažalost, osim Beatlesa i donekle Eltona Džona, rok muzika nema veliku težinu na listi, a većinu mesta zauzimaju pop umetnici, uključujući Tejlor Svift, Majkla Džeksona i Vitni Hjuston. Elvis Prisli je ipak uspeo da se pojavi, zauzevši 6. poziciju, zajedno sa – Dženet Džekson i Rijanom.

Od svojih izdanja, Madona je imala ukupno 12 hitova broj jedan na Billboardovoj listi, uključujući “Like a Virgin” iz 1984, “Crazy for You” iz 1985, “Open Your Heart” iz 1986, “Like A Prayer” iz 1989. i “Vogue” iz 1990. godine.

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE: ROCK JE ČETVRTI MUZIĆKI ŽANR PO POPULARNOSTI NA PLANETI, RADIO STANICE ŠIROM SVETA NAJVIŠE PUŠTAJU – QUEEN

Liberty Games je takođe sproveo studiju analizirajući najpopularnije pesme tokom decenija i svih vremena.

Od 70-ih do 80-ih, rok je bio u centru pažnje i zauzeo najviša mesta sa bendovima kao što su The Beatles, The Police, Bon Jovi, Def Leppard, Kiss i The Eagles.

Kasnije ere, kao što su 90-te, nastavile su sa rok talasom kada su R.E.M i Red Hot Chili Peppers preuzeli vođstvo. Pesme od 2000-ih pa nadalje su uglavnom bile pop pesme umetnika kao što su Ed Širan, koje su zauzimale prve pozicije. Postoji i jedan izuzetak u pop dominaciji a to je Maneskin, koji je odgovoran za jednu od pet najpopularnijih pesama ove decenije, sa svojom numerom “Beggin”.

Evo konačne liste:

#1. Madonna: 34

#2. The Beatles: 30

#3. Mariah Carey: 26

#3. Elton John: 26

#4. Taylor Swift: 24

#4. Stevie Wonder: 24

#5. Michael Jackson: 22

#6. Rihanna: 21

#6. Janet Jackson: 21

#6. Elvis Presley: 21

#7. Whitney Houston: 19

#7. Pink: 19

#7. Drake: 19

#8. The Beach Boys: 18

#9. Kelly Clarkson: 17

#10. Britney Spears: 16

HL/Izvor: loudersound.com

Previous post

Kameron Dijaz oštro po Holivudu: Tretirali su nas kao nesposobne, oduzeli nam dostojanstvo, seksizam je na sve strane...

Next post

A da li je vaš život stvaran, ili samo priviđenje? Requiem singlom "Van stroja" najavili istoimeni album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *