Home»Muzika»HEMI raspisao konkurs namenjen preduzetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije

HEMI raspisao konkurs namenjen preduzetnicima i profesionalcima iz muzičke industrije

4
Shares
Pinterest Google+

Centar za razmenu muzičkih inovacija – HEMI, čiji je jedan od partnera Fondacija EXIT,  objavio je prvi program poslovne inkubacije za profesionalce, samozaposlene ili mala i srednja preduzeća u muzičkoj industriji, profesionalce iz sveta biznisa koji nude održivo rešenje za sektor muzike, kao i za preduzetnike koji pripremaju novu uslugu, proizvod, ili kompaniju koja je vezana za muzičku industriju.

Izabrani projekti, startapovi, i mala i srednja preduzeća dobiće sledeće: individualni mentorski rad, specijalizovane radionice, pristup muzičkim tržištima Centralne i Jugoistočne Evrope, pristup događajima za predstavljanje ideja i umrežavanje, akreditacije za muzičke konferencije i showcase festivale HEMI partnera, udruživanje sa ključnim akterima iz industrije radi razvoja sinergije, kao i stipendije za ukupno šest projekata/kompanija.

Rok za prijavu na konkurs je 10. april 2022. godine. Prijave su moguće putem ovog linka.

HEMI Inkubator je nova hibridna šema obuke podeljena u dva toka: „šestomesečni inkubacioni program“, namenjen za 10 startapova/MSP velikog potencijala, koji nude održiva rešenja u muzičkom sektoru i žele da razviju postojeći biznis i prošire svoje tržište, i „tromesečni program ubrzanja“, namenjen za 20 preduzetnika koji imaju poslovnu ideju/projekat i potrebna im je podrška da taj projekat pretvore u proizvod ili uslugu koja je u vezi sa muzičkom industrijom.

HEMI Inkubator
HEMI Inkubator

Za HEMI inkubator mogu da se prijave profesionalci u muzičkoj industriji, samozaposleni ili mala i srednja preduzeća (npr. menadžment / rezervacije / komunikacija / marketinška agencija, kompanija za licenciranje / izdavaštvo / autorska prava, sektor produkcije / snimanja / organizacije nastupa, itd.), zatim profesionalci iz sveta biznisa koji nude održivo rešenje za sektor muzike (npr. SaaS, blokčejn, AR, veštačka inteligencija, prodaja ulaznica, advokat/računovođa u svetu industrije zabave, itd.), kao i preduzetnici koji pripremaju novu uslugu, proizvod, ili kompaniju vezanu za muzičku industriju.

HEMI Inkubator nudi alate, smernice, stručnost i mrežu za unapređenje profesionalaca i preduzetnika iz sveta muzike u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi (CSEE), razvijanje njihovih proizvoda, usluga i ideja. Cilj je da učesnici ovog programa steknu dublje razumevanje međunarodnog muzičkog sektora, koji se stalno menja, i dobiju priliku da se povežu sa ključnim igračima u industriji.

Kompanije koje se prijave moraju biti registrovane u jednoj od devet HEMI zemalja (Češka, Estonija, Grčka, Mađarska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovenija), a kandidati državljani devet HEMI država, koji žive bilo gde u Evropskoj uniji, Velikoj Britaniji i zemljama EFTA-e.

U ovoj muzičkoj saradnji HEMI Inkubator ima za cilj da donese merljive rezultate kandidatima i stoga sarađuje sa vrhunskim stručnjacima i mentorima iz industrije, kao i sa nekim od najaktivnijih muzičkih i tehnoloških organizacija/udruženja u Evropi kao što su: Found.Ation, IMPALA,  Music Innovation Hub, Music Tech Europe, Startup Wise Guys.

Centar za razmenu muzičke inovacije (HEMI) je inicijativa 10 muzičkih organizacija iz Centralne i Jugoistočne Evrope, koju sufinansira program Evropske unije Kreativna Evropa. Cilj ove inicijative je razvijanje inovativnih poslovnih modela, koprodukcija i kopromocija novih događaja/proizvoda, stvaranje inkubatora za muzičke profesionalce i podrška izvođačima da zadovolje trenutne potrebe tržišta.

 

Previous post

Arsenal 12 će grmeti uz Eyesburn, Negative, Anu Popović...

Next post

Džejms Artur objavio deluks izdanje albuma "It’ll All Make Sense In The End"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *