Izađi i bori se! Eyesburn objavljuje kompletnu diskografiju na streaming servisima, a uskoro stiže i novi album “Troops of Light”

0
92
Eyesburn/Photo: Nikola Cvetinović
Eyesburn/Photo: Nikola Cvetinović

Izdavačka kuća Mascom će u narednom periodu objaviti kompletnu diskografiju na streaming servisima kao i potpuno novi album legendarnog beogradskog hard-core/reggae sastava Eyesburn.

Do sada objavljeni studijski albumi benda, ukupno njih osam, gotovo da nisu ili su selektivno bili prisutni u digitalnom obliku, što će ovim projektom biti ispravljeno. Digitalno objavljivanje kompletne diksografije grupe Eyesburn pratiće izlazak potpuno novog albuma. Reč je o izdanju “Troops of Light” koje će biti dostupno i na vinilu sredinom ove godine:

– Novi album “Troops of Light” izaći će za izdavačku kuću Mascom i jako smo zadovoljni sto će se naše nove pesme kao i poruka koju one nose predstaviti velikom broju ljudi. Takođe, objavljivanje naše diskografije na digitalnim platformama je veliki korak za nas – uskoro ćemo vam uvek biti dostupni za slušanje! Jedva čekamo da novi album izađe, želimo da vidimo da li će naši fanovi podeliti mišljenje sa nama – da nam je ovo možda i najbolji album u dvadeset sedam godina postojanja Eyesburna – izjavili su članovi benda.

20 GODINA KASNIJE… ALBUM “FOOL CONTROL” BENDA EYESBURN PRVI PUT NA VINILU

Grupa Eyesburn je stekla posebno mesto u istoriji srpskog rokenrola, naročito veoma angažovanim delovanjem tokom poslednje decenije prošlog veka. Svojom impulsivnošću, smelim muzičkim izrazom bend je stekao veliki broj poštovalaca ne samo u Srbiji već širom regiona.

Eyesburn - Šejn, cover
Eyesburn – Šejn, cover

Zajedno sa grupama kao što su Kanda, Kodža i Nebojša, Darkwood Dub, Sunshine bili su muzički vesnici sudbonosnih političkih promena koje su se ovde desile početkom dvehiljaditih.

Tekstovi grupe Eyesburn su univerzalni i govore o slobodom čoveku. U ekstremnim uslovima njegovog omaložavanja ili sputavanja, svojom lirikom direktno tu slobodu osvešćuju. Nakon skoro trideset godina rada filozofija benda je više nego jasna – oni su istinski i uvek dosledni u odbrani prava “malog čoveka”, ugnjetavanih, potlačenih i tlačenih šaljući snažnu poruku ljubavi, radosti i izbavljenja.

KOJOT EYESBURN ZA HEADLINER PRED KONCERT U FESTU: JA SAM TO ŠTO JESAM… PONEKAD NAJBOLJI, PONEKAD NAJGORI

Tako upečatljiv izraz prepoznaju generacije slušalaca, na žalost uvek izložene nekom obliku represije… decenijama. Samim tim njihova verzija pesme “Šejn” ne gubi na aktuelnosti. Upravo će navedena pesma u remaserovanoj i editovanoj verziji uskoro biti dostupna na svim streaming servisima kao najava navedenih dikografskih poduhvata:

– U ova nestabilna vremena svi se sećamo naših golgota od pre dvadesetak i više godina. Tada je stih “Izađi i bori se!” iz Rundekove pesme “Šejn”, u našoj obradi davao ljudima energiju i odlučnost da brane svoje dostojanstvo. Danas, u drugačijem vremenu i kontekstu, ista poruka i dalje rezonuje. Njenim objavljivanjem na digitalnim platformama želimo da podelimo to sa novim generacijama i na lep način započnemo saradnju sa našim izdavačem – izjavio je Aleksandar Petrović, bubnjar benda Eyesburn.

Na svim striming servisima singl “Šejn (Verzija 2022)” će biti dostupan od 25. marta.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime