Da li ste čuli za choreomaniu? Kako su Florence+The Machine iskoristili neobičan renesansni fenomen…

0
151
Oglasi
Florence+The Machine/ Photo: Autumn De Wilde (promo, Universal Music Serbia)
Florence+The Machine/ Photo: Autumn De Wilde (promo, Universal Music Serbia)

Posle numera “King“ i “HeavenIs Here“, Florence+The Machine objavili su novi video singl pod nazivom “My Love“. Singl ujedno najavljuje i dugoočekivani peti studijski album – “Dance Fever“.

Spot za novi singl režirala je fotografkinja i filmska rediteljka Autmnde Vajld, a za čarobnu koreografiju bio je zadužen Rajn Hefington.

Numera “My Love“ je jedna posebna pesma koja je tokom rada potpuno promenila svoj entitet, našta je uticao Dejv Bejli iz grupe Glass Animals.

Florens ju je napisala u svojoj kuhinji kao “tužnu malu numeru“, a kada ju je snimila akustično, pesma nije zvučala dobro. Dejv je predložio korišćenje sintisajzera u aranžmanu i numera je ubrzo postala zarazna plesna himna koja velikom brzinom širi svoju moćnu energiju.

Lirički, bila je inspirisana tragičnom heroinom prerafaelitske umetnosti, gotičkim fikcijama koje su pisale Karmen Marija Maćado i Julija Armfild i visceralnim talasima folk horor filma, od “The Wicker Man“ i “The Witch“, pa sve do “Midsommar“.

My Love, Cover Artwork
My Love, Cover Artwork

Predstojeće studijsko izdanje inspirisala je plesna manija (choreomania), renesansni fenomen u kom su frupe ljudi, nekada i hiljade, plesale do iznemoglosti, koju je muzičarka otkrila neposredno pre pandemije.

Za produkciju ove bajkovite priče, ispričane u 14 novih pesama, bio je zadužen neizbežni Džek Antonof.

“DanceFever“ je album koji prikazuje Florens na vrhuncu njene moći, kako dolazi do potpune samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun, igrajući se idejama identiteta  – muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja.

Objavljivanje albuma očekuje se 13. maja ove godine, a singl “My Love“ u Srbiji je dostupan na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime