Nik Kejv u fajtu s fanovima zbog Ukrajine… Kažu da ima “dvostruke standarde”

0
155
Oglasi
Nik Kejv/ Photo: Promo
Nik Kejv/ Photo: Promo

Muzičar Nik Kejv odgovorio je na optužbe za “dvostruke standarde” kada je u pitanju njegova “nepodeljena solidarnost” sa Ukrajinom.

Naime, jedan obožavalac po imenu Ahmet obratio mu se putem portala Red Hand Files, koji omogućava Kejvovim fanovima da mu postavljaju pitanja, a povodom muzičarevog prethodnog posta o ratu između Ukrajine i Rusije.

“Ono što me muči u poruci o Ukrajini je to što niste izrazili takvu podršku palestinskom narodu”, rekao je Ahmet i dodao da Kejv nije “izrazio jasnu i nepodeljenu solidarnost sa palestinskim narodom koji je takođe podvrgnut brutalnom tretmanu”.

PORUKA MAJKLA MURA PUTINU: MI ĆEMO DA OBUZDAMO NAŠU VLAST, UKRAJINA NEĆE U NATO, A TI – PRESTANI. IDI U SAUNU, IDI DA JAŠEŠ KONJA…

U poruci se dodaje da je Kejv “opisao Izrael kao funkcionalnu demokratiju i zacrtano rešenje vidi kao političku volju koju dele obe strane”. Međutim, Ahmet je rekao da se Kejv izražavajući svoju podršku Ukrajini, ali ne i Palestini, “stavlja na poziciju dvostrukih standarda“.

U svom odgovoru, Kejv je rekao:

“Moram da kažem da invazija Rusije na Ukrajinu jednostavno nije ista stvar kao tekući sukob između Izraela i Palestine; jedan je brutalni ničim izazvan napad jedne države na drugu, u nadi da će se revidirati celokupna bezbednosna struktura Evrope, a drugi je duboko složen sukob dve nacije koji je daleko od direktnog”.

FRONTMEN REPETITORA OBRISAO SPORNE STATUSE O UKRAJINI: ŽAO MI JE ŠTO SU ME POGREŠNO SHVATILI…

Muzičar je zatim nastavio:

“Ono što ova dva sukoba dele je tragična sudbina svih nevinih koji moraju da se kriju u skloništima u strahu za svoje živote, i ja duboko saosećam sa svim takvim zajednicama gde god da su – i ko god – bili”.

Kejv je istakao da je, iako ne želi da “ponavlja” svoje stavove o Izraelu i Palestini, učestvovao u nekoliko događaja za prikupljanje novca za škole u njihovim zajednicama u poslednje dve decenije.

“Ali ovo nije vreme za ove debate. Ovo je vreme da se ujedinimo u nedvosmislenoj podršci i ljubavi prema narodu Ukrajine”, naglasio je Kejv.

“Trenutno se odvija katastrofa i ja sam sa svim Ukrajincima u ovom užasnom trenutku istorije. Više od svega bih voleo da nastupam u Kijevu i veoma sam se radovao našem koncertu tamo. Takođe imam neke divne obožavaoce u Rusiji i znam da se tamo mnogo ljudi žestoko protive postupcima Putinovog režima. Da mogu da nastupam i za te ljude, uradio bih to”, zaključio je Kejv.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime