Home»Muzika»Homeland»Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Kika na Dan žena objavila album “Na ivici mogućnosti”

Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Kika na Dan žena objavila album “Na ivici mogućnosti”

4
Shares
Pinterest Google+
Kristina Kika Jovanović/Photo: Andreja Marković Venator
Kristina Kika Jovanović/Photo: Andreja Marković Venator

Alt pop pevačica Kristina Kika Jovanović objavila je 8. marta, na Dan žena, album “Na ivici mogućnosti”, u izdanju promoterske kuće Long Play, na svim relevantnim digitalnim platformama.

Na prvom izdanju koje potpisuje svojim imenom, Kika nudi 10 pesama, od kojih su dve, “Pokvarila” i “U mraku”, već predstavljene tokom prošle godine, kao video singlovi, a preostale numere postavljene su na YouTube uz vizuale.

Kika je muziku za ovaj album, nastao u doba pandemije, stvarala sa producentom i bubnjarem Andrejom Jovanovićem , klavijaturistom Matijom Anđelkovićem i basistom Brankom Spasićem. Na gitari je gostovao Aleksandar Sedlar, a mastering je radio Goran Antović.

– Album je koncipiran kao jedno putovanje, istraživanje unutrašnjeg i spoljnog sveta i svega onoga između – objašnjava Kristina. – Ivica jeste mesto na kom se stvari lome. Da li ćeš se usuditi i zakoračiti u nepoznato? Pobediti strah od neuspeha, nevoljenosti, uspeha, smrti, ili ćeš se povući i, bežeći od bola, ostati da se vrtiš u istom krugu nemoći, apatije, uloge žrtve i neispunjenog života, plitkih odnosa i nadražaja?.

Neke pesme se, nastavlja Kika, bave “odnosom dvoje ljudi koji nisu saveznici iako bi to, po ulogama u odnosu, trebalo da budu”.

Kristina Kika Jovanović/Photo: Andreja Marković Venator
Kristina Kika Jovanović/Photo: Andreja Marković Venator

– To su takozvane ljubavne pesme, ali ja ih radije zovem pesme o odnosu dvoje ljudi, jer ljubav nije ograničena samo na partnere. Zatim, imamo pesme o gradu, mestu odrastanja, odnosu svesti i podsvesti, društvu i uticaju na jedinku koja se jos nije isklesala, i pesme o sužavanju svesti i magli ovog vremena, jer za neko drugo ni ne znam.  Generalno, album se fokusira na odnose – odnos nas prema nama samima, prema mestima, ljudima, sistemima i kalupima. Tekstovi su nastajali kao odgovor na neke proživljene situacije, spoznaje, ali sada kroz njih otkrivam i ono čega tada još nisam bila svesna, a čučalo je tu negde i čekalo da bude osvetljeno.

Album “Na ivici mogućnosti” realizovan je uz podršku SOKOJ-a. Kristina Kika Jovanović, široj javnosti poznata kao glumica u mnogim popularnim ostvarenjima, ali i kao TV voditeljka, muzički se afirmisala u sastavu E-play. Po napuštanju grupe, sa bendom Kika snimila je album “Posledica puberteta” (2019),  a ovim albumom otpočinje svoje novo muzičko poglavlje.

Previous post

Nik Kejv u fajtu s fanovima zbog Ukrajine... Kažu da ima "dvostruke standarde"

Next post

Jedan od glavnih junaka otkrio zašto je napustio "Peaky Blinderse": Serija je postala lični šou Kilijana Marfija...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *