Home»Kult»Kako je nastao jedan od najvećih hitova svih vremena, jedna i jedina “Let it Be”…

Kako je nastao jedan od najvećih hitova svih vremena, jedna i jedina “Let it Be”…

5
Shares
Pinterest Google+
The Beatles Get Back/Photo: Disney press
The Beatles Get Back/Photo: Disney press

Dana 6. marta 1970. godine, s albuma “Let it Be” objavljen je istoimeni singl grupe The Beatles. Na B strani nalazi se pesma “You Know My Name (Look Up the Number)” koja se nije našla na tom albumu, a zanimljivost je da je u toj pesmi saksofon svirao Brajan Džons iz Rolling Stonesa.

DA LI JE JEDNA LOŠA ŠALA DŽORDŽA HARISONA “UBILA” BEATLESE? MOŽDA… ALI BEZ NJEGA VEROVATNO NE BI NI BILI TO ŠTO JESU

Obožavaoci širom sveta će prepoznati “Mother Mary” u pesmi kao Devicu Mariju, Isusovu majku, iako je Pol Makartni bio više nego doslovan u svom tekstu. Naime, on je osetio toplinu svoje majke Meri Mohin Makartni koja je preminula zbog raka dojke kada je Pol imao samo 14 godina.

– Sanjao sam da sam video svoju majku, od čije je smrti tada prošlo 10-ak godina. Bilo je prelepo videti je opet i to je lepa stvar kod snova: opet možeš biti ujedinjen s osobom na trenutak, ta osoba je prisutna fizički, na neki način. Bilo je to neverovatno iskustvo za mene i moja majka je bila puna podržke za ono što radim. U snu mi je rekla da će sve biti u redu. Nisam siguran da li je koristila doslovno reči “Let it be”, ali to je bila suština njenog saveta. Bilo je to u smislu kako se ne bih brinuo previše jer će sve ispasti kako treba. Posle tako istinski dirljivog sna probudio sam se razmišljajući kako je bilo prelepo osetiti njeno prisustvo. Osetio sam se blagosloveno i to me nateralo da napišem pesmu “Let It Be” – ispričao je Makartni.

PRVI PUT OBJAVLJEN KOMPLETAN AUDIO SNIMAK LEGENDARNOG KONCERTA NA KROVU, POSLEDNJEG U KARIJERI BEATLESA

Pesmu, naravno, svako može i treba da doživi na svoj način, ali nema sumnje da je Makartni napravio jedan od najvećih hitova svoh vremena:

Previous post

Kako bi izgledala video igrica "Californication"? Evo, baš ovako...  

Next post

"Il Divo najveći hitovi", turneja u čast Karlosa Marina... Muzička svetska atrakcija 14. oktobra u Štark Areni

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *