Home»Muzika»Hothouse Flowers za Headliner pred koncert u Beogradu: Prisustvovaćete nečemu što se možda nikada više neće ponoviti…

Hothouse Flowers za Headliner pred koncert u Beogradu: Prisustvovaćete nečemu što se možda nikada više neće ponoviti…

4
Shares
Pinterest Google+
Hothouse Flowers/ Photo: Promo
Hothouse Flowers/ Photo: Promo

Na brojne zahteve fanova, organizator ovogodišnjeg Beogradskog irskog festivala odlučio je da dovede Hothouse Flowers, koji će na najbolji način uveličati proslavu Dana Svetog Patrika u glavnom gradu Srbije.

Da podsetimo, harizmatični Irci koje domaćaalii svetska publika najbolje poznaje po svevremenskom hitu ” Don’t Go”, trebalo je da nastupe u Bitefartcafeu još u martu 2020. godine kada su za kratko vreme i rasprodali koncert.

OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA ENDRJUA KATLINA – “REBEL SONG: FACES OF IRISH MUSIC”

Nažalost, u Srbiji je zbog korona virusa bilo uvedeno vanredno stanje i policijski čas, pa je nastup morao da bude otkazan.

Konačno, ove 2022. godine stekli su se uslovi za njihov dolazak na Beogradski irski festival i Liam, Fihna i Hothouse Flowers održaće koncert 18. marta u Bitefartcafeu, a mi smo imali zadovoljstvo da pred ovaj nastup razgovaramo sa Liamom O’ Maonlaijem.

Počeli ste  kao ulični muzičari u Dablinu – da li vam nedostaju ti dani?

– Nema tu šta da se priča, sigurno je da se sada ne možemo vratiti na ulicu. Prošlost je lepo sećanje. A sadašnjost je puna mogućnosti.

Amerika je uvek bila obećana zemlja za Irce. Šta vas je sprečilo da osvojite američko tržište?

– Pitanje koje postavljaju mnogi. Odlazim u Ameriku i sviram tamo, tako da na neki način možda imam barem nekakav odnos sa američkim tržištem. Doći do “vrha” u Americi je apstraktna realnost. Postoji mnogo načina da se to uradi, ali moj krajnji cilj je uvek bio da se skoncentrišem na posao i vidim kuda će me to odvesti.

Bili ste deo Evrosonga 1988. Uskoro je finale Evrosonga 2022 u Torinu u Italiji. Kao što znate, Maneskin je pobedio prošle godine i sada je vruć i tražen. Da li mislite da je Evrovizija mesto za rok bendove?

– Evrovizija je oduvek imala taj dodir zabave. Dobra muzika može da zasija bilo gde može da dože sa nekih najneverovatnih mesta.

Da li ste još u kontaktu sa Bono Voksom koji vam je pomogao na početku karijere?

– On je veoma fin i velikodušan čovek. Viđamo se s vremena na vreme. Uvek uživam u razgovoru sa njim

Zovu vas “Gospodari muzičkih festivala”. Šta vas čini tako neodoljivim i nepobedivim na sceni?

– Stvarno??? Nisam to znao (smeh). Mi smo rokenrol bend koji je uvek spreman da sa svojom muzikom krene u nepoznato. Na festivalima ovo omogućava svim prisutnima, uključujući i bend, da prisustvuju nečemu što se možda nikada više neće ponoviti.

Hothouse Flowers/ Photo: Promo
Hothouse Flowers/ Photo: Promo

Poslednji album “Let’s Do This Thing” ste objavili u sopstvenoj produkciji, bez izdavačke kuće. Mislite li da je to dobar način koji i mladi bendovi treba da slede u ovim vremenima interneta i strimovanja?

– Verujem da kad god ljudi odluče da rade stvari na svoj način, naučiće nešto iz toga. Ne postoje apsolutne istine

Koji je najbolji savet koji biste, s ove distance, mogli da date sebi s početka karijere?

– Redovno provodite vreme u prirodi. Proveravajte svoj tok komunikacije. Mlade osobe tek se pripremaju za obrazovanje i porodicu. Ponekad postoje predrasude koje treba odbaciti

Šta beogradska publika može da očekuje na vašem koncertu 18. marta?

– Bilo šta se može dogoditi u bilo kom trenutku. Surfujemo na tom talasu.

Da li ćete imati vremena da probate noćni život Beograda i specijalitete srpske kuhinje?

– Nadam se!

A.S.I. za HL

Previous post

100 najvećih pop-punk pesama svih vremena

Next post

Objavljene kompilacije s više od 100 pesama "WhyPeopleWar – Fundraiser for Ukraine vol​.​1 i vol.2"... sva zarada za Crveni krst Ukrajine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *