Bet Hart objavila moćan album sa obradama Led Zeppelin pa izjavila: Ne želim da znam šta oni misle o tome…

0
211
Oglasi
Bet Hart - Tribute to Led Zeppelin, promo
Bet Hart – Tribute to Led Zeppelin, promo

Bet Hart je rekla da ne želi da zna šta Led Zeppelin misle o njenom nedavnom albumu.

Oklevala je da učestvuje u projektu sve dok nije otkrila da menja svoj pristup životu tokom izolacije. Snimanje je predvodio ga je producent Rob Kavalo, koji je sastavio bend i izabrao pesme pošto sama Hart ne poseduje nijednu ploču Zeppelina.

– Sve što sam radila je da sam – pevala – rekla je za Classic Rock u nedavnom intervjuu. – I nisam mogla da verujem koliko dobro zvučim. Nisam imala pojma koliko je Džimi Pejdž zaista genijalan u svom pisanju pesama i aranžmanima. A koliko je Robert Plant bio obrazovan i načitan – to se zaista može čuti u njegovim tekstovima.

Led Zeppelin/Photo; facebook@ledzeppelin
Led Zeppelin/Photo; facebook@ledzeppelin

Upitana da li se čula sa nekim od britanskih muzičara, odgovorila je:

– O, ne, čoveče. Jedini put kada su me videli kako pevam bilo je kada sam odavala počast u Kenedi centru Badiju Haju 2021. Nekako se klonim svih tih stvari. Ionako sam previše zbunjena. Mislim da čak i da Plant zna za ovu ploču, ne bih želela da znam šta je rekao. Čak i ako bi komentar bio dobar.

Hart je takođe upitana zaštoje odlučila da ne menja Plantove rodno specifične stihove kao što je “I fell in love with a girl as sweet as can be”.

– Imam istoriju biseksualnosti – objasnila je ona. – Mislim da su žene jebeno prelepe. Udata sam za najseksepilnijeg muškarca na svetu, i nikada, nikada ne bih uradila ništa van svog braka. Ali u ono vreme… pa, žene su sjajne. One su umetnička dela. Tako da mi je bilo zaista lako da se upustim u to. I nisam želela da se previše zajebavam sa tekstovima. Možda jednom ili dva puta kažem “žena” umesto “muškarac”, misleći na sebe, ili tako nešto, ali ostalo sam samo mislila da bi bilo neprikladno i pomalo nepristojno da se promeni.

Pošto je uspela da prestane da puši i napravi napredak u upravljanju svojim problemima mentalnog zdravlja, Hart je rekla da je fokusirana na kreativan rad i da je završila 70 pesama tokom izolacije.

– Imam gotova dva albuma, a počinjem sa trećim – otkrila je ona. – Šta ćeš drugo da radiš? Ne možeđ nigde. Moraš nešto da uradiš ili ćeš poludeti!

Dodala je da je bavljenje muzikom ono što ju je održalo.

– Nikada se neću penzionisati – rekla je ona. – Biću kao Badi Gaj: 85 godina i još uvek ću nastupati. Za tri osobe na uglu ulice ako je potrebno. Nikad ne mogu da prestanem. To je lekovito.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime