Home»Muzika»Šesti Bunt rok festival: Veliko finale 2. marta na RTS2

Šesti Bunt rok festival: Veliko finale 2. marta na RTS2

4
Shares
Pinterest Google+
Branka Glavonjic Stefan Jovcic i Zoran Stefanov Iskaz/ Photo: Gordan Jović RTS
Branka Glavonjic Stefan Jovcic i Zoran Stefanov Iskaz/ Photo: Gordan Jović RTS

Od 18 takmičarskih bendova koji su nastupili u prvom i drugom polufinalu, za titulu pobednika 6. Bunt rok festivala u sredu, 2. marta (RTS2, 23:25) takmičiće se 10 finalista:

Uspon ljudskog bića, Fusnote, Kratki s vremenom, Cactus Fields, Čuvari stvari, Hemmoterapia, El Pre3idente, Zauvar, Duda Buržujka x haikuzadanas i Sanitarium.

Voditelji programa ovogodišnjeg Bunt rok festivala su: Branka Glavonjić, Zoran Stefanov Iskaz i Stefan Jovčić.

Odluku žirija o pobedniku šestog izdanja festivala saopštiće Momčilo Bajagić Bajaga. Troje prvoplasiranih osvojiće i novčane nagrade, koje je obezbedila RTS, osnivač festivala.

Photo: Gordan Jović RTS
Photo: Gordan Jović RTS

– Svi ovogodišnji takmičari su izuzetni, vrlo talentovani i autorski dosledni. Čuli ste i brojne afirmativne komentare i pohvale članova stručnog žirija tokom dva polufinala festivala, na kojima se predstavilo 18 bendova i autora iz cele Srbije. Čestitam i zahvaljujem svima koji su učestvovali, muzika je i ovoga puta pobedila. Dokazali smo i na ovaj način da stvaralaštvo i kreativnost ništa ne može da je zaustavi, pa ni pandemija – izjavila je Branka Glavonjić, urednica i autorka Bunt rok festivala.

Pre nego što saznamo kome će pobednici 5. Bunt rok festivala – bend Lagana sreda predati pobednički trofej, u revijalnom delu programa finala nastupiće E-play, Kanda Kodža i Nebojša i Bvana iz lagune & Mikri Maus.

Članovi žirija u finalu 6. Bunt rok festivala: Maja Cvetković (E-play), Nikola Jelić Mikri (Prti Bee Gee), Vladan Vlajko Đurđević (Neverne Bebe), Aleksandar Marković Lama (Bolesna Štenad), Bojan Slačala (Artan Lili), Oliver Nektarijević (Kanda kodža i Nebojša), Goran Ljuboja Trut (E-Play) i Nikola Ćosić Bvana.

Bunt rok festival je jedinstvena, nacionalna platforma za promociju mladih autora i bendova – tradiciju i kontinuitet gradi od 2015. godine.

Kroz ovaj TV projekat autorke Branke Glavonjić i RTS-a, do sada je prošlo oko 800 autora i muzičkih sastava, a više od 120 je dobilo priliku da nastupi na sceni.

Dosadašnji pobednici Bunt rok festivala: Dingospo Dali (2015), Degeneza (2016), Viva Vops (2017), Sergio Lounge (2018) i Lagana sreda (2019).

Previous post

Pronašao svoje pleme... Šta Branko Đurić Đuro radi na Zanzibaru sa Masai "ekipom"?

Next post

"Klupe"... Projekat Olja objavio novi video singl

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *