Remasterizovana verzija kultnog filma “Kum” 2. marta u Muzeju Jugoslovenske kinoteke

0
37
Kum/Photo: promo
Kum/Photo: promo

Povodom obeležavanja 70. godišnjice rada Muzeja Jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj 11 kao i 50. godišnjice prikazivanja prvog dela filmskog remek-dela “Kum” (The Godfather), Oskarom nagrađenog reditelja Fransisa Forda Kopole, u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, 2. marta u 20 časova, biće održana svečana projekcija remasterizovane verzije ovog filma.

OVO JE BILA VELIKA HOLIVUDSKA TAJNA… MARIO PUZO JE PRODAO PRIČU O KUMU ZA 12.500 DOLARA DA BI VRATIO KOCKARSKI DUG

Ulaznice za ovaj nesvakidašnji fimski ugođaj puštene su u prodaju i mogu se kupiti na blagajni Muzeja, u Kosovskoj 11. Broj mesta je ograničen na 100 zbog poštovanja mera zaštite od virusa Covid-19.

Neke zanimljivosti o filmu “Kum”:

– Marlon Brando želeo je da lik dona Korleonea predstavi “kao buldoga”, pa je za audiciju obraze napunio vatom. Tokom snimanja, nosio je umetke koje je napravio zubar, a sada su to eksponati koji se mogu videti u Američkom muzeju filmske umetnosti u Kvinsu u Njujorku.

DŽEK NIKOLSON MOGAO JE DA BUDE GLAVNI LIK U “KUMU”… A ONDA JE – ODBIO ULOGU

– Mačka koji Marlon Brando drži u krilu u uvodnoj sceni je lutalica koju je Kopola pronašao u studiju u Harlemu. Mačka je prela toliko glasno da su dijalozi morali naknadno da se nasnime.

– Najskuplja scena u filmu je scena Sonijevog ubistva i koštala je 100 000 dolara.

MAFIJA NIJE BILA SREĆNA. NIMALO… SNIMA SE FILM O NASTANKU ČUVENOG KLASIKA “KUM”

– Marlon Brando i Robert de Niro su jedina dva glumca koja su dobila Oskara tumačeći isti lik – don Vita Korleonea.

– Marlon Brando se pojavljuje u filmu nepunih sat vremena

– Al Paćino je potpisao ugovor za film “The Gang That Couldn’t Shoot Straight”, koji se nije uklapao sa rasporedom filma “Kum”. Uspeo je da se oslobodi ugovora, a zamenio ga je Robert de Niro.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime