“James Brown: Say It Loud”… Mik Džeger snima dokumentarac o legendi bluza

0
279
Oglasi
Mik Džeger/Photo: YouTube prinscreen
Mik Džeger/Photo: YouTube prinscreen

Na putu je novi dokumentarac o Džejmsu Braunu u produkciji Mika Džegera i Questlove. Mreža A&E najavila je četvorodelni dokumentarac i rekla da se očekuje da stigne 2023.

“James Brown: Say It Loud” režiraće Debora Rajli Drejper, a izvršni producenti će, između ostalih, biti Mik Džeger, Questlove i Black Thought.

READ&ROLL: KNJIGE KOJE SE ČITAJU – GLASNO… “OŽEŽI PA BEŽI”: ZABORAVITE SVE ŠTO STE MISLILI DA ZNATE O DŽEJMSU BRAUNU

U izjavi, Džeger je rekao da je “oduševljen” što je izvršni producent projekta, rekavši:

– Bio je briljantan izvođač koji me je inspirisao od početka i bio je duboko posvećen pokretu za građanska prava. Uvek sam se divio Džejmsu i toliko naučio od njega.

Džejms Braun/Photo: YouTube printscreen
Džejms Braun/Photo: YouTube printscreen

Questlove i Black Thought su dodali:

– Život Džejmsa Brauna je značajan ne samo za razumevanje njegovog ogromnog muzičkog uticaja, koji inspiriše nas i druge umetnike do danas, već i zbog dubokog i trajnog utiska koji je ostavio na američku kulturu. Braunov život je ključna i pravovremena priča o borbi, iskupljenju i samoidentitetu i počastvovani smo što imamo priliku da je podelimo.

PEVUŠITE LI PONEKAD, KAD VAM SVE IDE, “I FEEL GOOD”…? A DŽEJMS BRAUN ZAMALO DA NIKAD NE SNIMI OVU PESMU

Godine 2014, pokojni Čedvik Bosman je glumio Džejmsa Brauna u biografskom filmu “Get On Up”, koji je Džeger takođe producirao. Iste godine, Džeger je dodatno radio kao producent na HBO dokumentarcu “Mr. Dinamite: Uspon Džejmsa Brauna”.

Još u decembru, Braunovo imanje je prodato izdavačkoj i menadžerskoj kompaniji Primary Wave, za procenjenu vrednost od 90 miliona dolara.

Prema izveštajima Rolling Stonea, ugovor je uključivao celokupno Braunovo izdavaštvo, glavni tok prihoda i prava na ime koji su bili u vlasništvu imanja.

HL/Izvor: nme. com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime