Home»Muzika»Povratak britanskih new vawe heroja… Tears For Fears posle 17 godina objavili novi album

Povratak britanskih new vawe heroja… Tears For Fears posle 17 godina objavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Tears for Fears/ Photo: Facebook @TearsForFears
Tears for Fears/ Photo: Facebook @TearsForFears

Tears For Fears su u petak, 25. februara objavili “The Tipping Point” – prvi novi studijski album posle 17 godina pauze, Ususret izlasku ovog izdanja, otkriveni su singlovi “Break The Man” i naslovni – “The Tipping Point”, a album je od sada u potpunosti dostupan i na svim muzičkim servisima.

“The Tipping Point” jedan je od najiščekivanijih albuma 2022. prema Pitchforku, Vultureu, Stereogumu i mnogim drugim cenjenim publikacijama, što dodatno potvrđuju i već objavljene sjajne recenzije (Ultimate Classic Rock, Independent, Louder Than War, Clash Magazine…).

Poznati duo je u oktobru prošle godine potvrdio aktivni povratak na scenu objavom naslovnog singla “The Tipping Point”. Dirljiva pesma prikazuje perspektivu osobe koja gleda blisku osobu tokom dugogodišnje bitke s bolešću, dok se pesma koja je usledila, “No Small Thing” bavi temama individualnih sloboda i kolektivne odgovornosti. Najnoviji singl “Break The Man” objavljen je neposredno pre samog izlaska albuma, a dolazi uz prateću video animaciju i poruku o važnosti ravnopravnosti:

Tears For Fears - "The Tipping Point", cover
Tears For Fears – “The Tipping Point”, cover

– “Break The Man” govori o snažnoj ženi i razbijanju patrijarhata. (…) Mislim da je ovo odgovor na mnoge probleme u svetu – uspostavljanje ravnoteže između muškaraca i žena – prokomentarisao je aktuelni singl Kurt Smit, jedan od suosnivača grupe Tears For Fears.

Da podsetimo, čuvenu englesku grupu osnovali su 1981. godine gitarista, pevač i kompozitor Roland Orzabal i basista i pevač Kurt Smit. U svojoj dosadašnjoj karijeri objavili su brojne hit singlove, među kojima su “Mad World”, “Change”, “Pale Shelter”, “Shout”, “Head Over Heels”, “Everybody Wants to Rule the World” i “Woman In Chains”, šest studijskih kao i tri live i tri kompilacijska albuma koji su zajedno prodati u više od 25 miliona primeraka.

HL/Izvor: sounguardian.com

Previous post

Jazz sredom #18... Dušan Vukmirović DULE 2. marta u Kuglašu

Next post

Poruka Majkla Mura Putinu: Mi ćemo da obuzdamo našu vlast, Ukrajina neće u NATO, a ti - prestani. Idi u saunu, idi da jašeš konja...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *